ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ
 <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>>
Αν κανείς παρακολουθήσει της κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των βουλευτών ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>> ,με ερωτήσεις, επερωτήσεις, το 95%, για να μην πούμε το 100%, αφορούν ζητήματα των εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοεμπόρων κ.α. Το ενδιαφέρον τους για τα συμφέροντα των κεφαλαιούχων, καπιταλιστών είναι αποκαλυπτικό όποιος παρακολουθεί την κοινοβουλευτική δράση της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>>. Και καλά  που είναι το κακό μπορεί να πει κάποιος ?Ας περάσουμε στην ταμπακιέρα λοιπόν.
Την ίδια ώρα που πονάει και αγωνιά για τους Έλληνες κεφαλαιούχους και ζητάει να τους δοθούν και άλλα προνόμια, δημαγωγεί χωρίς περιστολές ότι <<παλεύει>> για τα δίκαια του Ελληνικού λαού. Εδώ πλούσια η γκάμα της προπαγάνδας από την φαρέτρα των ψευτοεπιχειρημάτων τους. Θα βρεις από Εβραιομασώνους  σιωνιστές που μεθοδεύουν σχέδια και συνομωσίες  κατά του Ελληνικού λαού, τοκογλύφους τραπεζίτες που στοχεύουν να γονατίσουν τον Ελληνικό λαό, Μερκελιστές, μέχρι ανθέλληνες κομμουνιστές.
 Αυτή η άθλια προπαγάνδα των ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>> καλά δουλεμένη που έρχεται από παλιά, μαζί με τα επιχειρήματα που ασκούν <<πειθώ>> περί  κλεπτοκρατίας και πολιτικών απατεώνων, (που υπάρχει αντικειμενική βάση σε αυτό), συσκοτίζουν το πολιτικό ζήτημα της χώρας και χειραγωγούν την δικαιολογημένη λαϊκή οργή. Στόχος τους, να αφοπλίσουν κάθε λαϊκή αγωνιστική διάθεση, να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου,  της Ε.Ε,  να αυτοαναγορευτούν σε προστάτες του λαού τροφοδοτώντας τον λαϊκό κόσμο με το δηλητήριο της εγκληματικής, απάνθρωπης, ναζιστικής ιδεολογίας τους, τον Εθνικοσοσιαλισμό, με της αντιλαϊκές επικίνδυνες ρατσιστικές τους θέσεις, που επιμελώς σήμερα αποκρύβουν. Το ψέμα, η απάτη, η συγκάλυψη, η συκοφαντία, έχουν μετατραπεί σε επιστήμη στην <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>>.
 Οι ΝΑΖΙ βρίσκονται στην υπηρεσία του συστήματος. Αξιοποιείται ως ανάχωμα για την ανακοπή κάθε τάσης ριζοσπαστικοποίησης του λαϊκού κόσμου, για αναστολή διεργασιών για την οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης, για να μειωθεί με ανορθόδοξο τρόπο, η γενική πολιτική πρόταση διεξόδου από την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του λαού, η μοναδική ρεαλιστική πρόταση για τα λαϊκά συμφέροντα, που είναι σε σύγκρουση με τα ταξικά συμφέροντα των καπιταλιστών και των μηχανισμών τους, όπως η Ε.Ε.  Αυτός είναι ο ρόλος των ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ >> σήμερα.
Το πολιτικό ζήτημα που προσπερνάει η <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>>, όπως όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, είναι αυτό της στρατηγικής πλεύσης της χώρας, που επιμελώς όλοι, πλην του ΚΚΕ, αποκρύβουν και συγκαλύπτουν, για να αθωώσουν το καπιταλιστικό σύστημα. Ένα σύστημα που σαπίζει ,ιστορικά είναι ξεπερασμένο και επιτάσσει βαθιές, αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές, για την παραπέρα διαιώνιση του, στην βάση των αντικειμενικών νόμων που διέπουν το σύστημα αυτό.
Οι πολιτικές διαχείρισης που προτάσσουν όλες οι αστικές, μικροαστικές, οπορτουνιστικές δυνάμεις, μαζί και οι ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>>,  δεν πρόκειται να βγάλουν τον λαό από τον φαύλο κύκλο της φτώχειας, ανεργίας,   ανασφάλειας, αβεβαιότητας. Γιατί τα μέτρα που επιτάσσονται καθορίζονται από την στρατηγική. Όσο δεν αμφισβητείται η στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που έχει για βάση την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και το ατομικό κέρδος του καπιταλιστή,  η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, το πετσόκομμα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, αποτελούν αντικειμενικά καθοριστικά εργαλεία, στρατηγικής σημασίας με ταξικό και πολιτικό περιεχόμενο, για την μακροημέρευση του συστήματος, για την καπιταλιστική κερδοφορία. Τα μέτρα θα έχουν αντεργατικό-αντιλαϊκό χαρακτήρα(είτε με μνημόνια, είτε χωρίς μνημόνια) και οι εργαζόμενοι θα περιδένουν μεταξύ σχετικής και απόλυτης φτώχειας, θα έχουν να διαλέξουν μεταξύ μιας κακοπληρωμένης δουλειάς η ανεργίας. Η ζωή τους θα γίνει αφόρητη, πραγματική κόλαση, αν δεν πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους και βάλουν τέλος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στο σύστημα της καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας.
Οι ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>> δεν αμφισβητούν την στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Μάλιστα είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές, θιασώτες του συστήματος. Στα πολιτικοιδεολογικά τους κείμενα υπερθεματίζουν σε αυτό και προπαγανδίζουν απροκάλυπτα την ταξική συνεργασία στο έδαφος του καπιταλιστικού συστήματος.  Δηλαδή την πλήρη υποταγή των εργαζομένων στις αξιώσεις καπιταλιστών-μεγαλοεργοδοτών, αφού την εξουσία στο πεδίο της οικονομίας θα την έχουν οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια. Οι κυβερνήσεις είναι όργανα εξουσίας και διεκπεραιωτές ταξικών, οικονομικών συμφερόντων Δεν είναι ούτε ουδέτερες, ούτε υπερταξικές όπως αφήνουν να εννοηθούν όλες οι άλλες δυνάμεις μαζί και οι ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>> πλην του ΚΚΕ.
Στόχος τους είναι να συσκοτίσουν το ταξικό πολιτικό περιεχόμενο της εργατικής πάλης, να προπαγανδίσουν τον μονόδρομο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης σαν σύστημα αιώνιο,  να απογοητεύουν εργατικές-λαϊκές δυνάμεις, να της αποστρατεύσουν από την πάλη για τον τελικό σκοπό ,να της αφοπλίσουν αγωνιστικά, να της χειραγωγούν, να της κάνουν ευάλωτες απέναντι στις αξιώσεις των καπιταλιστών-μεγαλοεργοδοτών, για την πλήρη υποταγή τους. Αυτή την τακτική και γραμμή δουλεύει πολλή καλά η <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>>, γραμμή που πρέπει να ηττηθεί και να απομονωθεί από τον ίδιο τον λαό . Κατά τα άλλα η <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>> είναι αντισυστιμική πολιτική δύναμη.
 Η <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>> κάνει και ένα βήμα παραπέρα στις πολιτικοιδολογικές της αναλύσεις. Δεν αναγνωρίζει την εργατική τάξη σαν αυτοτελές κοινωνικό υποκείμενο, με τα ιδιαίτερα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της(πουλάει την εργατική της δύναμη για να ζήσει κ.α). Μιλάει γενικά για λαϊκές τάξεις. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύει στο να απαξιώσει την ταξική πάλη που έχει αντικειμενική βάση, θέλει να συγκαλύψει το ταξικό πολιτικό περιεχόμενο του πολιτικού αγώνα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, με απώτερο σκοπό την πλήρη υποταγή της εργατικής τάξης στους μηχανισμούς της ταξικής εκμετάλλευσης του συτήματος, για το ξεζούμισμα της, για το αβγάτισμα των κερδών των καπιταλιστών από την κλοπή της υπεραξίας.
Αυτά γράφει και πιστεύει η <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>>. Είναι καθαρά δύναμη του συστήματος, με χαρακτηριστικό της γνώρισμα το αντικομμουνιστικό της μένος και μίσος, ομονοώντας  με τους καπιταλιστές, τα μονοπώλια που κυριαρχούν στο πεδίο της καπιταλιστικής οικονομίας.
Η <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>> είναι το τσιράκι της μεγαλοεργοδοσίας, των καπιταλιστών. Εχθρεύεται κάθε εργατική-λαϊκή κινητοποίηση(σε κάποιες που παραβρίσκεται αντιπροσωπευτικά όπως σε αγροτικές κινητοποιήσεις οι λόγοι είναι ψηφοθηρικοί όχι ότι πιστεύει στην δύναμη των λαϊκών αγώνων), χλευάζει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, της απεργιακές κινητοποιήσεις, βρίζει συλλήβδην το συνδικαλιστικό κίνημα, ταυτίζοντας τους εργατοπατέρες με τους πρωτοπόρους αγωνιστές που δίνουν τον αγώνα καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκρατία.
Έχει αξία να υπενθυμίσουμε την δολοφονική επίθεση των <<ταγμάτων>> των ΝΑΖΙ  της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>> σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Χρησιμοποιώντας ίδια φρασεολογία με τους μεγαλοεργολάβους της ζώνης, εφοπλιστές, αλλά και τους θιασώτες της κυρίαρχης πολιτικής (που κατά τα άλλα η <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>> αντιπαλεύει), η <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>> επιτίθεται στους συνδικαλιστές, το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.  Καθαρίζει για λογαριασμό τους εξαγγέλλοντας δημόσια ότι θα καθαρίσει την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος από τους λακέδες του ΠΑΜΕ. Μετά από δύο εβδομάδες είχαμε την επίθεση των ΝΑΖΙ με ρόπαλα και καρφιά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μια εγκληματική δραστηριότητα που κορυφώθηκε δυστυχώς μετά από τέσσερις μέρες με την δολοφονία του ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΡΑΠΕΡ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.
Η <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>> παλεύει για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, γενικά των κεφαλαιούχων και ζητάει από τους εργαζόμενους να δουλεύουν με 18 ευρώ ημερησίως, χωρίς ωράρια, δικαιώματα. Για αυτό επιτίθεται με μίσος σε κάθε εργατική οργάνωση, σωματεία, συνδικάτα και κυρίως σε αυτά που έχουν ταξική κατεύθυνση, που οι εργαζόμενοι παλεύουν  μαζικά ,μαχητικά, με σθένος απέναντι στις αντεγατικές, αντιδραστικές πολιτικές, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, όπως τα σωματεία της ζώνης Περάματος που τα περισσότερα βρίσκονται στην δύναμη του ΠΑΜΕ.
Η ικανότητα της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>> και αυτό πρέπει να της το αναγνωρίσουμε, είναι ότι εντέχνως κρύβει αυτό που πραγματικά είναι και πιστεύει. Δηλαδή ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, οπαδοί του ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, που παλεύει για την διαιώνιση αυτού του άθλιου εκμεταλλευτικού συστήματος που καταρρέει, για λογαριασμό των καπιταλιστών. Δεν έχει κανένα ενδοιασμό να δημαγωγεί, να λαϊκίζει και κυρίως σε περίοδο καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Για να δημιουργεί συγχύσεις στην πολιτική σκέψη του εργαζομένου λαού ,στο να αποπροσανατολίζει, για να ενσωματώνει την λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή, από της ασκούμενες αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου, στα πλαίσια του συστήματος. Αυτό κάνει σήμερα η <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>> και το κάνει μέχρι τώρα πολλή καλά .Μόνο που αυτός ο δρόμος είναι στρωμένος με ψέματα και είναι αδιέξοδος για τον εργαζόμενο λαό.
Ο λαός μπορεί και πρέπει να απομονώσει τους ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>>. Καμιά δικαιολογία για τους απογόνους των ταγματασφαλιτών, δοσίλογων, συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών. Κανένα πρωτόκολλο να μην είναι δικαιολογία για να μην απομονωθεί η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ οργάνωση <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>> . Αυτοί που πίστεψαν τα ψέματα τους ,έχουν σήμερα πολλά εχέγγυα για να την αφήσουν. Ο Ελληνικός λαός πολέμησε τον φασισμό, τους ΝΑΖΙ κατακτητές. Στις επερχόμενες δημοτικές, περιφερειακές, εκλογές και ευρωεκλογές κανένας ψήφος σε ΝΑΖΙ υποψήφιο.
Ο λαός μπορεί να κάνει την διαφορά ισχυροποιώντας σθεναρά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Αποτελούν την μοναδική εγγύηση για διέξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του λαού. Γιατί κάθε ψήφος στο ΚΚΕ θα προσδεθεί στην μεγάλη υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού συνδικαλιστικού κινήματος, στην προώθηση της λαϊκής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση,  για έναν νικηφόρο αγώνα, σε επίπεδο οικονομίας –εξουσίας.
Αυτός είναι ο μοναδικός ρεαλιστικός δρόμος για τον εργαζόμενο λαό. Δρόμος που είναι σε αντιδιαστολή με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με την Ε.Ε. Μόνο εδώ θα πιάσουν  τόπο οι λαϊκές θυσίες, μόνο εδώ μπορεί πραγματικά ο λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, με εργατική-λαϊκή εξουσία.
 Με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, της μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, που σήμερα κλείνουν γιατί δεν φέρνουν στους καπιταλιστές τα κέρδη που θέλουν, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό το εργατικό-λαϊκό κράτος θα αναπτύξει λαϊκή οικονομία και με εργατικό, κοινωνικό, έλεγχο ο ίδιος ο λαός θα συμμετέχει στη άσκηση εξουσίας.
Προϋπόθεση για την λαϊκή προοπτική, την λαϊκή ευημερία, την κοινωνική πρόοδο, με την εργατική λαϊκή συμμετοχή, είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ.Ο λαός να κάνει το βήμα από σήμερα. Δύναμη στο ΚΚΕ για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση.


Σαββίδης Παναγιώτης

Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ