ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

3 ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Εκτός από  τη Κατερίνα Νικολαΐδου που αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας στην κατηγορία Ανδρών – Γυναικών, άλλοι δυο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης οι Νίκος Κακούρης και Θωμάς Καραμήτρος αποτελούν σταθερή επιλογή του Ομοσπονδιακού Τεχνικού κου Ποστιλιόνι στην κατηγορία Εφήβων.
Οι δυο πρωταθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. ,που το 2013 είχαν κατακτήσει την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την πολύ καλή αγωνιστική τους κατάσταση το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαρτίου, στον 1ο Αγώνα Αξιολόγησης για την Εθνική Ομάδα, όπου συμμετείχαν 150 αθλητές από 22 σωματεία της Ελλάδας.
Οι Καραμήτρος και Κακούρης πήραν μέρος στο αγώνισμα της δικώπου εφήβων και τερμάτισαν πρώτοι στην κατηγορία τους σε όλες τις κούρσες και τις δυο ημέρες των αγώνων, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμαστούν και σε μεγαλύτερα πληρώματα.
Αποτέλεσμα της πολύ καλής τους εμφάνισης ήταν να επιλεγούν στην Εθνική Ομάδα και να συμμετάσχουν στις προπονήσεις που θα γίνουν στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά μέχρι και τις 9 Μαρτίου καθώς και άλλη μια εβδομάδα στο τέλος του ίδιου μήνα.
Στόχος των 2 πρωταθλητών του Ν.Ο.ΚΑΤ. είναι για φέτος, η συμμετοχή τους στις διεθνείς διοργανώσεις που θα πάρει μέρος η Ελλάδα, αλλά  και η πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα γίνουν τον Αύγουστο στην Κίνα. Ισχυρή ώθηση στην προσπάθειά τους αυτή έχει δώσει το καινούργιο σκάφος που αγοράστηκε από το Ν.Ο.ΚΑΤ. με την σημαντική αρωγή του Δήμου Κατερίνης και ιδιώτη χορηγού.
Για την πολλή καλή εμφάνιση των αθλητών στον συγκεκριμένο αγώνα ο έφορος Κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Ι.Νικολαΐδης δήλωσε «Κατεβήκαμε στις προκρίσεις για την Εθνική Ομάδα με τρεις αθλητές και πρώτευσαν και οι τρεις στην κατηγορία τους. Αυτό οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά και στη μεγάλη προσπάθεια των αθλητών και του Τεχνικού Συμβούλου Γ. Μπικογιάννη. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμο Κατερίνης και τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη καθώς και την εταιρία Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.(YAMAHA Motor Hellas) για τη συνεισφορά τους στην αγορά του σκάφους της δικώπου με το οποίο αγωνίστηκαν οι δυο αθλητές μας και έφεραν αυτά τα θετικά αποτελέσματα»
Ο έφορος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. Ι.Νικολαΐδης.