ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει λιγκουίνι με γαρίδες και σάλτσα βασιλικού

makaronada-570
Η πιο νόστιμη μακαρονάδα με γαρίδες που δοκίμασες ποτέ σου!
Η μακαρόναδα έχει την δική της τιμητική και ειδικά όταν σερβίρεται με θαλασσινά. Ο Άκης Πετρετζίκης ετοίμασε τη πιο νόστιμη συνταγή και μας την παρουσιάζει!
Υλικά
  • 500 γρ λιγκουίνι Μπαρίλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 σκ. σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 700 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 π.κ ούζο
  • 1 σάλτσα μπασίλικο της μπαρίλα
  • 250 γρ Φρέσκα ντοματίνια
  • 1 ματσάκι βασιλικό μόνο τα φύλλα του
  • μπόλικη ρόκα φρέσκια

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή αλλά 2 λεπτά λιγότερο από την ώρα που αναφέρει.
  • Στραγγίζουμε, κρατάμε σε ένα μπολ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι που το έχουμε σε δυνατή φωτιά βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σε αυτό σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Βάζουμε μέσα και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και αυτές.
  • Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.
  • Ρίχνουμε και τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το βασιλικό, τα ντοματίνια.
  • Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με τη ρόκα.