Η πιο νόστιμη μακαρονάδα με γαρίδες που δοκίμασες ποτέ σου!
Η μακαρόναδα έχει την δική της τιμητική και ειδικά όταν σερβίρεται με θαλασσινά. Ο Άκης Πετρετζίκης ετοίμασε τη πιο νόστιμη συνταγή και μας την παρουσιάζει!
Υλικά
- 500 γρ λιγκουίνι Μπαρίλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 5 σκ. σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 700 γρ γαρίδες καθαρισμένες
- 1 π.κ ούζο
- 1 σάλτσα μπασίλικο της μπαρίλα
- 250 γρ Φρέσκα ντοματίνια
- 1 ματσάκι βασιλικό μόνο τα φύλλα του
- μπόλικη ρόκα φρέσκια
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή αλλά 2 λεπτά λιγότερο από την ώρα που αναφέρει.
- Στραγγίζουμε, κρατάμε σε ένα μπολ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι που το έχουμε σε δυνατή φωτιά βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σε αυτό σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα.
- Βάζουμε μέσα και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και αυτές.
- Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.
- Ρίχνουμε και τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το βασιλικό, τα ντοματίνια.
- Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με τη ρόκα.