ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Σοκάρει η εικόνα του Λαυρεντιάδη – «Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να πεθάνει»

Lavrentis Lavrentiadis-570
Άμεσο κίνδυνο διατρέχει πλέον η ζωή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού. Ο φυλακισμένος επιχειρηματίας δεν μπορεί να ικανοποιήσει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του λέει μιλώντας στο koolnews ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης ο οποίος λέει ότι βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και κινδυνεύει άμεσα να πεθάνει από κάποια λοίμωξη που θα πλήξει τον εξασθενημένο οργανισμό του.
Διαβάστε τι είπε στο koolnews.gr
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Δεμεσούκας
«Ο κ. Λαυρεντιάδης πάσχει από νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα από 20ετίας και λόγω αυτής της πάθησης έχει βαρεία κινητική αναπηρία με αγκυλωμένες και παραμορφωμένες αρθρώσεις. Τα χέρια του είναι δύσχρηστα, έχει πλήρη αδυναμία να τα κινητοποιήσει. Έχει πλήρη αδυναμία της ικανότητας συλλήψεως όπως επίσης και στα κάτω άκρα του έχει πλήρη αδυναμία αυτοεξυπηρετήσεως.
Ως επιπλοκή της ασθένειας του πάσχει και από δευτεροπαθές σύνδρομο αμυλοείδωσης καθώς και από δευτεροπαθές αναπνευστικό σύνδρομο και συναξιολογώντας την απαραίτητη αγωγή την οποία λαμβάνει για να καταστείλει το νόσημα του και την χρόνια φλεγμονή έχει σοβαρό κίνδυνο να πάθει μία λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, κι εξ αυτής ακόμη και να αποβιώσει. Κάτι που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές μέχρι τώρα. Έχει πάθει πολλές βρογχοπνευμονίες».
Lavrentis Lavrentiadis1-570
-Δεν μπορεί δηλαδή να αυτοεξυπηρετηθεί ακόμη και για τις βασικές καθημερινές του ανάγκες;
-Δεν μπορεί να μετακινηθεί και δεν μπορεί να κάνει τις στοιχειώδεις ανάγκες του. Οποιαδήποτε ανάγκη του, ακόμη και η προσωπική του υγιεινή εναπόκειται στους συγκρατούμενούς του και στο ποιος θα κάνει χρέη νοσοκόμου να τον εξυπηρετήσει. Είναι απαράδεκτο άτομο με ειδικές ανάγκες όπως χαρακτηρίζεται ο κ. Λαυρεντιάδης να εναπόκειται στους συγκρατούμενούς του για το αν θα πάει στην τουαλέτα. Αυτά συνήθως τα άτομα που πάσχουν από τέτοια αναπηρία χρειάζονται ειδικό νοσηλευτή με ειδική εκπαίδευση για να τους εξυπηρετήσει.
Lavrentis Lavrentiadis2-570
-Κινδυνεύει δηλαδή άμεσα ακόμη και η ζωή του;
-Βεβαίως. Είτε από τις επιπλοκές της νόσου, είτε θα αγκυλωθεί στο κρεβάτι του κάποια στιγμή, είτε θα μείνει κλινήρης στο κρεβάτι του κελιού του, είτε θα αποβιώσει από κάποια λοίμωξη.
-Οι συνθήκες νοσηλείας του πως είναι;
-Νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο κάτω από απαράδεκτες συνθήκες για έναν τέτοιο ασθενή.
Φωτογραφίες: protothema.gr