ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Το καλοκαίρι της Ελληνίδας


Το καλοκαίρι της Ελληνίδας
Από την Ντένη Καλλιβωκά
1. Delphi: Ελληνοϊταλική συμμαχία
Μια premium μπίρα που προέκυψε από μια ελληνοϊταλική συμμαχία δύο Ελλήνων που αγαπούν την μπίρα με το βραβευμένο Ιταλό ζυθοποιό Ντάβιντε Ζινγκαρέλι. Μεσογειακή, ανοιχτόχρωμη, μη παστεριωμένη μπίρα, ιδιαίτερα αρωματική, με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο και επίγευση, σε μια εντυπωσιακή μαύρη, λιτή φιάλη. Θα παράγεται σε ένα νέο, υπερσύγχρονο ζυθοποιείο στη Χαλκίδα.
2. Mary Rose: Από την Εύβοια στη Βρετανία
Κόκκινη μπίρα αγγλικού τύπου, εμπνευσμένη από το θρυλικό βρετανικό πλοίο του βασιλικού στόλου της Αγγλίας, όπου οι ποσότητες μπίρας που κατανάλωναν οι ναυτικοί ήταν, λένε, τεράστιες! Μια απολαυστική red ale με ενδιαφέρουσα γεύση φρούτων και καραμέλας, και πλούσιο άρωμα, από το μικροζυθοποιίο Septem και με περγαμηνές σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς.
3. Fresh Chios: Φρέσκια από τη Χίο
Ζυμώνεται αργά, σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα, και ωριμάζει 4 με 6 εβδομάδες. Εχει μικρή διάρκεια ζωής και διατηρείται μόνο στο ψυγείο (εξ ου και το όνομά της). Παράγεται στον Κάμπο της Χίου και έχει ξανθοκίτρινο χρώμα, αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών, πλούσιο σώμα, φρουτώδη γεύση και διακριτική πικράδα.
4. Νήσος: Από την Τήνο με αγάπη
Τέσσερις συνεταίροι, μεταξύ των οποίων και η Μάγια Τσόκλη, αποφάσισαν να ανοίξουν μια μικροζυθοποιία στο νησί που αγαπούν, την Τήνο. Μικρή παραγωγή, διανομή στο νησί και τις Κυκλάδες, και μια εξαιρετική μπίρα φαγητού: Μια pilsner με σώμα, αρώματα εσπεριδοειδών, ελαφρά πικράδα και πλούσια γεύση, που ταιριάζει εξαιρετικά και με την κουζίνα των Κυκλάδων.
5. Volcan: Με άρωμα ηφαιστειακό
Κέρδισε το βραβείο Καινοτομίας Προϊόντος της Χρονιάς στο διαγωνισμό Canadean Beer 2013. Η Volkan Black Wheat Lager παρασκευάζεται με κυκλαδίτικα συστατικά: Μέλι Σαντορίνης και κίτρο Νάξου. Για το φιλτράρισμα του νερού χρησιμοποιείται το πρωτοποριακό Lava Rock Filter από βασάλτη Σαντορίνης. Είναι μια ελαφριά και δροσερή μαύρη σταρένια μπίρα και παράγεται σε μικρή ποσότητα.