ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Κ. ΜΗΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΟ «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ ΑΒΕΕ»






Το σύγχρονο εκκολαπτήριο της εταιρίας «Κοτόπουλα Εξοχής Αμβροσιάδη ΑΒΕΕ» επισκέφτηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου της Κάτω Μηλιάς συνοδευόμενοι από καθηγητές του και ξεναγήθηκαν μέσα στην μονάδα από τα στελέχη της. Νεώτερο δείγμα του εκσυγχρονισμού της εταιρείας Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ  είναι η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του νέου εκκολαπτηρίου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί  από τον Οκτώβριο  του 2012. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας έχουν ως αποτέλεσμα την εκκόλαψη με δεδομένα προσαρμοσμένα στο ελληνικό περιβάλλον, έτσι ώστε οι νεοσσοί να εμφανίζουν καλύτερη προσαρμοστικότητα και μεγιστοποίηση των αποδόσεών τους με φυσικό τρόπο. Στον σεβασμό κατά την παραγωγική διαδικασία έρχεται να προστεθεί και ο σεβασμός για το περιβάλλον. Το εκκολαπτήριο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί όχι μόνο με ηλεκτρική ενέργεια και πετρέλαιο, αλλά και με υγραέριο και φυσικό αέριο. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να λειτουργεί με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, προσφέροντας ένα ποιοτικό και συνάμα οικονομικό τελικό προϊόν. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να διακριθεί ως το καλύτερο εκκολαπτήριο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Τη μονάδα αυτή μπορούν να επισκεφτούν μαθητές των σχολείων της Πιερίας και να γνωρίσουν από κοντά την όλη διαδικασία που θα τους εκπλήξει.
Αμέσως μετά την ξενάγηση μαθητές του Γυμνασίου της Κάτω Μηλιάς Πιερίας και οι συνοδοί τους Καθηγητές που επισκέφτηκαν αυτήν την εκπληκτική μονάδα εξέφρασαν την ικανοποίησή και την εντύπωσή τους για την όλη εμπειρία.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας «Κοτόπουλα Εξοχής Αμβροσιάδη ΑΒΕΕ» Γιώργος Καλαμάτας  για το θέμα ανέφερε:
«Μετά από αίτημα των Καθηγητών του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς και ειδικά του κ. Τσιτουρίδη ο οποίος είναι υπεύθυνος στο μάθημα της Τεχνολογίας,  επελέγη η μονάδα μας μετά από ψηφοφορία των μαθητών της Β΄ Γυμνασίου, όπως μας είπε. Η επιλογή των μαθητών ήταν απόλυτα πλειοψηφική.
 Όλοι ζήτησαν να έρθουνε και να επισκεφτούνε την «Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ», μέσα στα πλαίσια των επισκέψεων που κάνουνε από εκπαιδευτικές εκδρομές σε συνεργασία πάντα  με το Υπουργείο Παιδείας.
Το αίτημά τους έγινε αμέσως δεκτό από τον Πρόεδρο της εταιρίας, τον κ. Μάκη Αμβροσιάδη, ο οποίος ήθελε να το εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο και γι αυτό θα επισκεφτούμε και ένα από τα πτηνοτροφεία το οποίο επίσης είναι με υψηλές προδιαγραφές, σύγχρονο, νέο  και Ευρωπαϊκό.
 Οι μαθητές έμειναν κατενθουσιασμένοι εξ όσων αντελήφθην. Είδαν την διαδικασία της παραγωγής  και ήμασταν τυχεροί σήμερα καθώς ήταν ημέρα εκκόλαψης, είδαν όλην την  μονάδα και περάσανε όλην την διαδικασία παραγωγής με την ενημέρωση από τον εκκολάπτη μας τον κ. Πέτρο Φαχουρίδη και ένοιωσα ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.
Η «Κοτόπουλα Εξοχής Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ» μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξής της είναι πρόθυμη να στηρίξει επισκέψεις μαθητών  αναδεικνύοντας και την παραγωγική διαδικασία, ενώ είμαστε της άποψης ότι η νέα γενιά πρέπει να βλέπει και να αφουγκράζεται τον πραγματικό πρωτογενή τομέα.
Πριν από λίγο χρονικό διάστημα μάλιστα,  ο ίδιος ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ο κ. Θανάσης Τσαυτάρης επισκέφτηκε το εκκολαπτήριό μας.
Να αναφέρω κάποια πράγματα για το εκκολαπτήριό μας: ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2012. Δηλαδή, αυτήν την στιγμή καταγράφουμε  1 χρόνο και 4 μήνες λειτουργίας του. Είναι από τα 10 πλέον σύγχρονα στον κόσμο που πληροί όλες τις προδιαγραφές που έχει να κάνει με την υγιεινή, τον τρόπο παραγωγής αλλά και τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, με μια αποτελεσματικότητα παραγωγής 350.000 νεοσσούς, την εβδομάδα, με πολύ υψηλά ποσοστά εκκόλαψης. Πέραν όμως της σύγχρονης μονάδας που είναι το εκκολαπτήριό μας, στηρίζει έντονα την καθετοποίηση γενικότερα της μονάδας μας, της «Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ».