ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Στις 31 Μαΐου 2014 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής μαθητών στην Α' τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για το σχολικό έτος 2014-15.


Η διαδικασία επιλογής των μαθητών για...
την επόμενη σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 Ιουνίου. Στη διαδικασία επιλογής δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι μαθητές της ΣΤ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων και δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις. Σκοπός της διαδικασίας επιλογής είναι η ανίχνευση κλίσεων, ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων των μαθητών στη Μουσική. Γενικά για την φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο δεν απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις.
Μαθήματα προετοιμασίας των υποψηφίων για τη διαδικασία επιλογής στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θα λάβουν μέρος στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης το χρονικό διάστημα που προηγείται των διαδικασιών επιλογής.

Για να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής ο μαθητής, ο γονέας-κηδεμόνας του πρέπει να προσέλθει στο σχολείο και να υποβάλλει αίτηση μέχρι 31 Μαΐου 2014 και ώρες 08.00 - 14.00 κάθε εργάσιμη μέρα.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων, σχετικά με τη συνέχεια των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να δεχτούν δωρεάν μια πλήρη και ολοκληρωμένη Μουσική Παιδεία. Διδάσκονται ως υποχρεωτικά μαθήματα πιάνο και ταμπουρά, ενώ μπορούν να επιλέξουν ένα ακόμη μουσικό όργανο της αρεσκείας τους. Επίσης διδάσκονται ιστορία της μουσικής, θεωρία ευρωπαϊκής μουσικής, βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική και συμμετέχουν σε φωνητικά και οργανικά σύνολα ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων έχουν τη δυνατότητα:

1) Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως οι απόφοιτοι των υπολοίπων Γενικών Λυκείων, σε οποιαδήποτε σχολή επιθυμούν.

2) Να συνεχίσουν τις μουσικές σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα για τις πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθήματα μουσικής παιδείας (γραφή καθ' υπαγόρευση, αρμονία).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο τηλέφωνο 2351031444, στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): mail@gym-mous-kater.pie.sch.gr ή να ενημερώνεστε από τη ιστοσελίδα του σχολείου http://gym-mous-kater.pie.sch.gr