ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Στο 50% οι ένοικοι που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τα κοινόχρηστα

Στο 50% οι ένοικοι που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τα κοινόχρηστα
Η δικαστική διεκδίκηση μπορεί να επιφέρει ακόμη και την κατάσχεση του ακινήτου
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ενοίκων που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τα κοινόχρηστά τους. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η δικαστική διεκδίκηση των κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες, μπορεί να φτάσει ως και στην κατάσχεση του ακινήτου.
Γραφεία που σχετίζονται με τη διαχείριση των κοινοχρήστων σε πολυκατοικίες, αναφέρουν ότι ο αριθμός των ενοίκων που καθυστερεί να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί, ξεπερνά το 50% του συνόλου.
Όταν κάποιος μισθωτής ή εκμισθωτής δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας, τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσμενείς, οι οποίες ξεκινούν από την εγγραφή στη λίστα των κακοπληρωτών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και φθάνουν ως την κατάσχεση ακινήτου.
Η διαδικασία έχει, ως εξής: Σε περίπτωση που κάποιος χρωστάει κοινόχρηστα, τότε ο διαχειριστής συγκαλεί γενική συνέλευση της πολυκατοικίας, με κύριο θέμα τη δικαστική είσπραξη των κοινοχρήστων.
Ο διαχειριστής, αφού η συνέλευση πάρει την απόφαση (στην οποία ορίζεται και το όνομα του δικηγόρου που θα αναλάβει την υπόθεση), δίνει εντολή στο δικηγόρο να ξεκινήσει τη διαδικασία.
Ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα ειδοποιητήρια με τις αντίστοιχες μηνιαίες αποδείξεις, ώστε ο δικηγόρος πρώτα να στείλει εξώδικο και να ενημερώσει τον οφειλέτη. Εάν ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, τότε ο δικηγόρος προβαίνει στην έκδοση διαταγής πληρωμής. Εάν βγει διαταγή πληρωμής, το όνομα του οφειλέτη φιγουράρει στη λίστα του Τειρεσία.