ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σκληρή κόντρα Μπόλαρη - Τζιτζικώστα με έντονη δυσοσμία σκανδάλου

Επεισοδιακό φινάλε και τόνους σκληρού ροκ επέλεξαν να δώσουν οι δυο βασικοί διεκδικητές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε αυτήν την προεκλογική μάχη. Ο Μάρκος Μπόλαρης κατηγορεί την διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα για σκόπιμες καθυστερήσεις και φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην καταπολέμηση των κουνουπιών που έβλαψαν σε μεγάλο βαθμό το δημόσιο συμφέρον, με τον υποψήφιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να σηκώνει το γάντι και να κατηγορεί τον Σερραίο πολιτικό ως συκοφάντη.

Καταγγελία Μπόλαρη για φωτογραφικό διαγωνισμό

Στην καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην «έντονη δυσοσμία σκανδάλου» που καταγγέλλεται από πολίτες, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV100.

«Η καθυστέρηση δεν οφείλεται μόνο στην αναποτελεσματικότητα, την αδράνεια και την ανικανότητα της απερχόμενης διοίκησης, αλλά και στο γεγονός ότι έχει κατατεθεί καταγγελία από επαγγελματίες του τόπου ότι η Περιφέρεια πραγματοποίησε φωτογραφικό διαγωνισμό», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» τόνισε πως αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί ο εισαγγελέας διαφθοράς, καθώς ο διαγωνισμός καταγγέλθηκε ως φωτογραφικός και αφορά σε 1.300.000 ευρώ.

«Το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών έχει δύο διαστάσεις, αφενός ότι καθυστέρησε να υλοποιηθεί θέτοντας για άλλη μία χρονιά σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και αφετέρου ότι η καταγγελία που κατατέθηκε αφορά στην κακή διαχείριση των χρημάτων. Χρειάζεται απάντηση από τη Διοίκηση της Περιφέρειας που απέρχεται και η οποία αποφεύγει τον δημόσιο διάλογο, γιατί επιχειρεί να περάσει όλα αυτά τα ζητήματα "κάτω από το χαλί"», τόνισε ο κ. Μπόλαρης.


Η απάντηση Τζιτζικώστα
Για συκοφαντία κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας απαντώντας στις καταγγελίες του υποψήφιου περιφερειάρχη Μάρκου Μπόλαρη σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην ΠΚΜ.

«Όποιος έχει το παραμικρό στοιχείο τον καλούμε να το καταθέσει άμεσα στον Εισαγγελέα, αλλιώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας κοινός συκοφάντης ο οποίος, προσπαθώντας να διαχειριστεί την ανυπαρξία του, ανακαλύπτει ''σκάνδαλα'' λίγες ημέρες πριν τις εκλογές», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας.


Αποκαλύπτει στοιχεία ο κ. Μπόλαρης
Σκληρή και άμεση ήταν η απάντηση του Μάρκου Μπόλαρη στους ισχυρισμούς του κ. Τζιτζικώστα. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Μόνο προκλητικοί μπορούν να χαρακτηριστούν οι ισχυρισμοί του κ. Τζιτζικώστα που διατυπώνονται στην απάντησή του σχετικά με την δημόσια καταγγελία μας για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Και αυτό γιατί:

α. Από το 1997 έως το 2012 μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Θεσσαλονίκης με απόλυτα αδιαφανείς και φωτογραφικές διαδικασίες, αναδεικνύονταν συνεχώς ο ίδιος «μειοδότης».

β. Αυτό επιτεύχθηκε χάριν των φωτογραφικών διατάξεων που έθετε η Διοίκηση της Αναπτυξιακής, της Νομαρχίας και της Περιφέρειας.

Έχουμε στη διάθεσή μας το σύνολο αυτών των φωτογραφικών διατάξεων και άμεσα θα τους παρουσιάσουμε στις αρμόδιες αρχές.

γ. Γιατί όμως επελέγετο η διαδικασία αυτή, η οποία οδηγούσε πάντα στον ίδιο «μειοδότη»; Η απάντηση είναι προφανής: Γιατί κάποιοι ήθελαν να εξυπηρετήσουν συνειδητά συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

δ. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της διαδικασίας είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τους χειμαζόμενους πολίτες.

Ενώ μέσω του ανταγωνισμού των προσφορών, η Περιφέρεια Αττικής πήρε έκπτωση φέτος έως 40%, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2013 στον ίδιο διαγωνισμό πήρε έκπτωση 5,30%!!!!

Η βλάβη αυτή εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του δημοσίου, είναι το αποτέλεσμα της παράνομης φωτογραφικής «διαγωνιστικής» διαδικασίας.

Γι΄ αυτήν την τεράστια βλάβη που πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος χρόνου, καλέσαμε και καλούμε τις εισαγγελικές και ελεγκτικές αρχές να παρέμβουν.

Οι πολίτες ας κρίνουν ποιος υπερασπίζεται εν τέλει το δημόσιο συμφέρον.