ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

European Nike Premier Cup: Εμπειρίες για τον Ατρόμητο


European Nike Premier Cup: Εμπειρίες για τον Ατρόμητο
European Nike Premier Cup: Εμπειρίες για τον Ατρόμητο
European Nike Premier Cup: Εμπειρίες για τον Ατρόμητο
European Nike Premier Cup: Εμπειρίες για τον Ατρόμητο
Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου
Στο Generali Arena στη Βιέννη, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4/5 η ημιτελική φάση του Nike Premier Cup, όπου συμμετείχαν τμήματα υποδομής από 20 χώρες.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε η ομάδα Νέων του Ατρόμητου με επίλεκτους γεννηθέντες το 1999, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Θυμίζουμε πως η ομάδα του Περιστερίου, κέρδισε το εισιτήριο για την Αυστρία επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο τελικό, και αποκλείοντας τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό τον περασμένο Μάρτη στην Αθήνα.
Τον πολυπόθητο τίτλο κατέκτησε η Ντιναμό Μόσχας, η οποία επικράτησε της Φέγενορντ με 1-0, ενώ στην 3η αναδείχτηκε η Στουρμ Γκρατς κερδίζοντας με 1-0 τη Μάλμε FF.
Οι τρεις ομάδες που διακρίθηκαν, αναμένουν πλέον την τελική φάση της διεθνούς διοργάνωσης που υποστηρίζει η Nike και χορηγεί η Manchester United τον Αύγουστο, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τις αντίστοιχες νικήτριες ομάδες εκτός Γηραιάς Ηπείρου, όπως της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NikePremier Cup διεξήχθη από τις 2 ως τις 4 Μαΐου στην Αυστρία και αφορούσε σε παίκτες έως 15 ετών, ενώ η κλήρωση και η συνάντηση των τεχνικών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η του Μάη.
Για τους 15χρονους ποδοσφαιριστές όλων των συλλόγων που αγωνίστηκαν, η συμμετοχή σε μία τόσο μεγάλη ιδιωτική διοργάνωση, αντιστοιχεί με τα τουρνουά της UEFA σε διασυλλογικό επίπεδο, καθώς δίνεται προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.
Στο Nike Premier Cup 2014, όπως ήδη αναφέραμε συμμετείχε για πρώτη φορά η ομάδα Κ15 του Ατρόμητου, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον...
Οι παίκτες του Σωτήρη Θεοδώρου, στο αγωνιστικό μέρος, και σε 40΄ παιχνίδια (2χ20΄), ηττήθηκαν με 4-0 από την Στουρμ Γκρατς, κέρδισαν 2-1 την Μπουλούσπορ και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις του με αντίπαλο την Στάμπαεκ. (*Ο Ατρόμητος κληρώθηκε στο ίδιο γκρουπ με την Γκένκ, την Στουρμ Γκρατς, την Μπρόντμπι και την Σπάρτα Πράγας).
Να σημειωθεί πως όλα τα έξοδα της διεθνούς διοργάνωσης καλύπτει η Nike, η οποία για δεύτερη χρονιά οργανώνει το συγκεκριμένο τουρνουά στην Ελλάδα, και προσκαλεί τις ομάδες για συμμετοχή. Φέτος, στα προκριματικά της Ελλάδας, συμμετείχαν μόνο τέσσερεις ΠΑΕ (Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος), καθώς και 16 ερασιτεχνικοί σύλλογοι).

Αποστόλου: Πολύτιμες εμπειρίες από εξαιρετική διοργάνωση

Η αποστολή του Ατρομήτου, επέστρεψε τη Δευτέρα 5/4 από τη Βιέννη έχοντας αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.
Τα παιδιά συνόδεψαν, εκτός από τον προπονητή τους, Σωτήρη Θεοδώρου, ο βοηθός του Τάκης Γιαταγανάκης και ο έφορος Δημήτρης Ψωμόπουλος.
Ο επικεφαλής της αποστολής και σκάουτ της ΠΑΕ Ατρόμητος, Τόλης Αποστόλου, συνοψίζοντας το ταξίδι στην Αυστρία, υπογράμμισε τα εξής:
"Εχοντας ταξιδέψει σε πολλές χώρες προκειμένου να παρακολουθήσω αντίστοιχες διοργανώσεις που αφορούν σε τμήματα υποδομής, μπορώ να πω ότι ήταν ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου στα πρότυπα του Europa League. Από την πρώτη στιγμή που φθάσαμε διαπιστώσαμε ότι όλα ήταν προγραμματισμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στα πρότυπα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Κυριάρχησαν η πειθαρχία στην τήρηση ωραρίων, στις μεταφορές των αποστολών, στην έναρξη των αγώνων, στο φαγητό αποδεικνύοντας στην άριστη συνεργασία που είχαν οι υπεύθυνοι του τουρνουά με τους αντιπροσώπους της εταιρίας από κάθε χώρα για να μην λείψει τίποτα σε καμία ομάδα.
Η Αούστρια Βιέννης παραχώρησε το κεντρικό της στάδιο το Generali Arena για τον ημιτελικό και τον τελικό καθώς και τα δύο αθλητικά της κέντρα για τις ακαδημίες της όπου έγιναν 64 ματς".
"Το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι η υγεία και η ακεραιότητα των παιδιών καθώς έχουμε μια σημαντική ευθύνη απέναντι στους γονείς. Το δεύτερο ήταν να απολαύσουν τα παιδιά τους αγώνες χωρίς πίεση και άγχος επιδιώκοντας μια αξιοπρεπή παρουσία. Αλλωστε, ήταν η πρώτη μας συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.
Το τρίτο ήταν να αξιολογήσουμε τους παίκτες μας, αλλά και τα ίδια να δουν τις όποιες αδυναμίες τους και γυρίζοντας στην Ελλάδα να δουλέψουν πάνω σε αυτές για την περαιτέρω βελτίωσή τους", συνέχισε ο Τόλης Αποστόλου.
"Είμαι σίγουρος ότι αν το τουρνουά ξεκινούσε αύριο, θα είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα γιατί οι παίκτες μας θα ήταν σοφότεροι. Η συμπεριφορά μας ήταν άψογη και αποσπάσαμε κολακευτικά σχόλια από τους διοργανωτές ενώ πρέπει να σημειώσω επίσης ότι η αποστολή μας ήταν εξαιρετικά οργανωμένη καθώς ήταν η μοναδική από όσες συμμετείχαν που κάναμε γνωστό το όνομα του Ατρόμητου δίνοντας ένα 8σελιδο έντυπο με όλα τα στοιχεία για το δικό μας club, αλλά και την ομάδα των Κ15 καθώς και αναμνηστικά δώρα".
Ο Σωτήρης Θεοδώρου, προπονητής του τμήματος, τόνισε: "Ήταν μια σημαντική εμπειρία για τα παιδιά η οποία θα τους χρησιμεύσει αν τη διαχειριστούν σωστά για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και αυτό μας ικανοποίησε γιατί μέσα από τέτοια παιχνίδια καταλαβαίνουμε τις αδυναμίες μας και προσπαθούμε να βελτιωθούμε περισσότερο".