ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Την Κυριακή 15 Ιουνίου στις 10 πμ διοργανώνεται σεμινάριο στο αγρόκτημα της Σπείρας Γης στον Αρωνά, Πιερίας, το οποίο θα αφορά στη χρήση και τις εφαρμογές των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ). Οι ΕΜ είναι μια εφεύρεση του Ιάπωνα Δρ. TEROUO HIGA που όπως ο ίδιος αναφέρει πρόκειται για μια επανάσταση που θα σώσει την γη.


Οι ΕΜ είναι ωφέλιμα βακτήρια (κυρίως μαγιά, βακτήρια του γαλακτικού οξέως και της φωτοσύνθεσης) που επιδρούν εξισορροπώντας σε κάθε φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας απόλυτα υγιείς συνθήκες και μην αφήνοντας χώρο στον αντίποδά τους, δηλαδή στα παθογόνα βακτήρια να δράσουν. ΟΙ δράσεις τους είναι βασικά 3:

·         Ο καθαρισμός, δηλαδή η αποικοδόμηση νεκρής οργανικής ύλης και σταμάτημα των διαδικασιών σήψης.
·         Η αντιοξείδωση, μέσα από την περισυλλογή  των ελεύθερων ριζών του οξυγόνου
·         Η ζύμωση και η μετατροπή των οργανικών υπολειμμάτων σε πολύτιμες πρώτες ύλες.

Το σεμινάριο θα είναι πρακτικό και οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να μάθουν λεπτομέρειες για τις δυνατότητες χρήσης και εφαρμογών των ΕΜ στις καλλιέργειες,  στην κτηνοτροφία αλλά και στην καθημερινή μας ζωή. Ομιλήτρια θα είναι η αντιπρόσωπος της τεχνολογίας των ΕΜ στην Ελλάδα κα Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου.

Πληροφορίες Πόπη Σουρμαΐδου 697 222 19 22


……………………………………………………………………………………….
Υπενθυμίζουμε ότι η Σπείρα Γης είναι ένας Κοινωνικός Συνεταιρισμός με έδρα την Πιερία και με στόχο την εκπαίδευση σε θέματα οικολογικής γεωργίας και μιας ισορροπημένης ζωής στη φύση
Μέσο: το αγρόκτημά μας στον Αρωνά,  Πιερίας όπου δημιουργούμε έναν χώρο εκπαίδευσης και επίδειξης, ανταλλαγής γνώσης και ιδεών αλλά και ψυχαγωγίας.

Προϊόν: Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί (ΕΜ).