ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Olympus Marathon images




Αυτό το άλμπουμ έχει 9 φωτογραφίες και θα είναι διαθέσιμο στο OneDrive μέχρι τις 7/9/2014.

Τρεις εβδομάδες έχουν απομείνει για το τριήμερο των εκδηλώσεων του 11ου Olympus Marathon, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου. Το Δίον, το Λιτόχωρο και η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους 600 συμμετέχοντες από 29 χώρες του κόσμου που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.
                Σε πυρετό προετοιμασίας  οι εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν την στήριξή τους στον αγώνα για την εύρυθμη υλοποίηση του αγώνα, επεξεργάζονται  τις τελευταίες λεπτομέρειες των πλάνων τους, ώστε  να είναι πανέτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμμετέχοντες του 11ου ΟΜ.
Ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Κατερίνης θα αναλάβει για μια ακόμη χρονιά το δύσκολο έργο της παροχής πρώτων βοηθειών και της διάσωσης, ενώ ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας τις επικοινωνίες του αγώνα, ενώ οι γιατροί  Μιχάλης Κατσαμάκας, Άρης Παγανάς και Βασίλης Τζορντανίδης  θα παράσχουν ιατρική κάλυψη στο Οροπέδιο των Μουσών, στα Πριόνια  και στον τερματισμό. 
Οι ΕΟΣ Δίου, Καρίτσας, Λιτοχώρου και Λεπτοκαρυάς εκτός από το έργο του καθαρισμού των μονοπατιών θα υποδεχτούν τους αθλητές σε σταθμούς. Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΣ Καρίτσας για 4η συνεχόμενη χρονιά θα στελεχώσει τον σταθμό του Ορλιά, ο ΕΟΣ Λεπτοκαρυάς θα υποδεχτεί τους αθλητές στο σταθμό της Κορομηλιάς, ενώ η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Δίου θα στελεχώσει, όπως πραγματοποιεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, τους σταθμούς Ξερολάκι και Αγ. Κωνσταντίνο. Ο ΣΔΥ Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί για ακόμη μια χρονιά τους αθλητές στο Σταθμό της Πετρόστρουγκας.  Οι υπεύθυνοι των καταφυγίων Χρήστος Κάκαλος και Σπήλιος  Αγαπητός με τη συνδρομή εθελοντών θα υποδεχτούν με τη σειρά τους τους δρομείς του αγώνα, ενώ ο διαχειριστής του καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός Διονύσης Πουρλιώτης θα επιμεληθεί και θα εξασφαλίσει το ασφαλές πέρασμά τους από τα δύσκολα σημεία της διαδρομής κάτω από τις κορφές. Τέλος ο ΕΟΣ Λιτοχώρου έχει αναλάβει την ασφάλεια των αθλητών στα Ζωνάρια.
Σε σταθμούς σε όλο το μήκος της διαδρομής θα βρεθούν για ακόμη μια φορά και αθλητές που έχουν τρέξει τον ΟΜ προηγούμενες χρονιές και θέλησαν να λάβουν μέρος στον ΟΜ με ένα διαφορετικό τρόπο. Συνολικά πάνω από 300 εθελοντές σε οργανωμένες εθελοντικές ομάδες ή ως μεμονωμένα άτομα θα υποστηρίξουν την διοργάνωση του ΟΜ.
Τη σηματοδότηση του φετινού ΟΜ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 26 Ιουνίου, θα επιμεληθούν αθλητές οι οποίοι έχουν τρέξει τον ΟΜ στο παρελθόν.

Αρωγοί στην 11η διοργάνωση του ΟΜ στέκονται οι εταιρίες Buff®, Salomon, η Power bar – Δημητριάδης (ενεργειακά gel), η φαρμακευτική εταιρία Novonordisk, η Solo Bars, (βιολογική μπάρα Ελληνικής «καταγωγής»), η Era Energy, το Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, το Φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ,  καθώς και τα γευστικά φρούτα Protofanousi.
Τον φετινό αγώνα υποστηρίζουν η ΔΕΑ Δίου-Ολύμπου, η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας και η Περιφερειακή ενότητα Πιερίας.
Την φωτογράφιση της διοργάνωσης θα αναλάβει για μια ακόμη χρονιά η Go Experience. 
Video της διοργάνωσης

                                                                                      Από την οργανωτική επιτροπή του ΟΜ 2014,
                                                                                                                                                                      Λιτόχωρο, 09/06/2014







Για την οργανωτική επιτροπή του ΟΜ 2013
Γιώτα Πολατίδου

!cid_image001_jpg@01CD11B0.jpgOLYMPUS MARATHON
Running with the gods
Mount Olympus, Litochoro, Greece
11th edition, 29 June 2014
Olympus Marathon Official fb Pageaaa