ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Εντός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και με ικανοποιητικούς ρυθμούς.«Τρέχουν» οι εργασίες ανέγερσης του Θεάτρου...


Με ικανοποιητικούς ρυθμούς και εντός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης εξελίσσονται οι εργασίες ανέγερσης Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης, στον ελεύθερο χώρο ανατολικά των ΚΤΕΛ. Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει «όχημα» για την πολιτιστική ζωή του τόπου, ενώ παράλληλα ήδη συμβάλλει στην ανάπτυξη, καθώς δημιούργησε και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας τονώνοντας έτσι την αγορά.
Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης, που προέρχεται σε ποσοστό 100% από το ΕΣΠΑ, φτάνει τα 7.750.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015.
 

Αυτή την περίοδο οι εργασίες επικεντρώνονται ως εξής:
1. Ολοκλήρωση φέροντος οργανισμού κτιρίου Α.
2. Έναρξη κατασκευής τοιχοποιίας κτιρίου Α.
3. Ολοκλήρωση φέροντος οργανισμού έως το τέλος του μήνα στο κτίριο Β.
Σάββας Χιονίδης: «Έργο υψηλών προδιαγραφών που συμβάλλει στην πολιτιστική, αστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη»
Αναφερόμενος στην πορεία των εργασιών ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζει: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς ένας χώρος υψηλών προδιαγραφών θα αποδοθεί στους ανθρώπους του πολιτισμού της περιοχής μας για να τον αναδείξουν και παράλληλα θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στο σύνολο του Δήμου, στην αστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη».
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το κτίριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα (ισόγειο, εξώστης και όροφος), καθώς και υπόγεια. Η συνολική επιφάνεια του είναι 4.700 τ.μ., ενώ η χωρητικότητα του θεάτρου 488 θεατές. Η στάθμη του ισογείου φιλοξενεί την αίθουσα του θεάτρου, το χώρο της εισόδου καθώς και βοηθητικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του θεάτρου.
Η στάθμη του εξώστη έχει ένα διάδρομο για την κυκλοφορία των ατόμων από την αίθουσα, τουαλέτες και γραφεία, ενώ το επίπεδο του ορόφου περιλαμβάνει γραφεία, χώρους μεταφραστών και δημοσιογράφων.
Οι υπόγειοι χώροι του κτηρίου φιλοξενούν τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου, αποθηκευτικούς, καθώς και βοηθητικούς χώρους σκηνής. Η μελέτη του ήχου έγινε με όλες τις υψηλές προδιαγραφές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.