ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Στρεσαρισμένη γυναίκα; Περισσότερο σεξ…

152981718563746514 WmtNGtJ0_c1
Σε μία εκπληκτική διαπίστωση καταλήγει νέα αμερικανική μελέτη. Το ερώτημα που θέλησαν να απαντήσουν οι επιστήμονες ήταν το εξής: ποιες γυναίκες κάνουν πιο συχνά σεξ;  

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν καταρρίπτουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για το σεξ και το στρες… όπως απέδειξαν, οι γυναίκες που εκδηλώνουν ήπια ή και σοβαρά συμπτώματα στρες κάνουν συχνότερα σεξ από τις πιο ξέγνοιαστες γυναίκες!
Στη μελέτη έλαβαν μέρος 952 γυναίκες ηλικίας 18 έως 20 ετών. Περίπου το 23% εξ αυτών παρουσίαζε σημάδια ήπιου έως σοβαρού στρες. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της ψυχικής τους υγείας αλλά και της σεξουαλικής τους ζωής για 2,5 χρόνια.
Τα αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά: οι γυναίκες που αντιμετώπιζαν περισσότερο στρες ήταν και αυτές που έκαναν περισσότερο σεξ! Μάλιστα, οι στρεσαρισμένες γυναίκες είχαν κατά 1,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ οποιαδήποτε εβδομάδα του μήνα σε σύγκριση με τις πιο χαλαρές γυναίκες.
Οι ερευνητές δεν εντόπισαν κάποια σχέση αιτίας και αποτελέσματος μεταξύ στρες και λίμπιντο, όμως αναφέρουν πως δεν είναι απίθανο το στρες να είναι αποτέλεσμα της σεξουαλικής συμπεριφοράς σε αυτές τις γυναίκες.