ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

50αρηδες φροντίστε το σώμα σας για να…είστε καλοί στο κρεβάτι!

boomer-couple-on-bed
Οι 50αρηδες που αρχίζουν δίαιτα και γυμναστική για να απαλλαγούν από το πάχος της μέσης ηλικίας, έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις στο σεξ σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης οι 50αρηδες που χάνουν την «μπάκα» και το περιττό λίπος γύρω από τη μέση τους, έχουν μεγαλύτερη ερωτική επιθυμία, αυξάνεται ο όγκος του σπέρματός τους και αποκτούν πιο δυνατή στύση.

Επιπλέον, μειώνονται κατά 50% οι πιθανότητές τους να έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα, της ορμόνης του ανδρικού φύλου που θεωρείται η ορμόνη του σεξ.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες η απώλεια βάρους μπορεί να επιβραδύνει ή να αποτρέψει την έναρξη του διαβήτη στους μεσήλικες άνδρες οι οποίοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο.

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη, όμως, λένε πως η βελτίωση της ερωτικής ζωής μπορεί να αποδειχθεί ένα ακόμα ισχυρότερο κίνητρο για να αδυνατίσουν οι άντρες αυτοί.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί τα ευρήματα της τελευταίας μελέτης δείχνουν πως η απώλεια βάρους όχι μόνον εμποδίζει τον προδιαβήτη να εξελιχθεί σε διαβήτη, αλλά αυξάνει και τα επίπεδα της τεστοστερόνης, γλιτώνοντας έτσι τους άνδρες από δύο δεινά ταυτοχρόνως.