ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, Χαριστικό Παζάρι, Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τους αγωνιστές Κούρδους στο Κομπάνι και Προσφορά Σπόρων από Παραδοσιακές Ποικιλίες

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 , πρωινές ώρες, από τις 10 το πρωί έως τις 2:00μμ στην αρχή του πεζόδρομου, δίπλα από την πλατεία Ελευθερίας  θα πραγματοποιηθεί Χαριστικό Παζάρι, Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τους αγωνιστές Κούρδους στο Κομπάνι και Προσφορά Σπόρων από Παραδοσιακές Ποικιλίες. 
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών Βενιαμίν η Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης, το Δίκτυο Ανταλλαγών Αλληλεγγύης Πιερίας, η Οικολογική Ομάδα " Μητέρα Γη" και η Πρωτοβουλία του Πέλεκα.
                                                                             
Στο Χαριστικό παζάρι μπορούμε να χαρίσουμε ή να πάρουμε αντίστοιχα ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, cddvd και άλλα είδη σπιτιού. Με τα χαριστικά παζάρια μας δίνετε η δυνατότητα να προσφέρουμε αντικείμενα που δεν μας είναι πλέον χρήσιμα, ενώ αυτά παίρνουν ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας που τα έχει ανάγκη. Η επαναχρησιμοποίηση συμβάλλει στην οικονομία των πολύτιμων φυσικών πόρων που έχουμε ευθύνη να αφήσουμε στις επόμενες γενιές, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα απορρίμματα στους χυτά και στις χωματερές. Συμβάλλουμε έτσι στο να αφήσουμε ο καθένας μας μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα. Η αλληλεγγύη και η οικολογική καταναλωτική συμπεριφορά έχει δημιουργήσει πολλά χαριστικά εκθετήρια σε όλη την Ελλάδα
Η Κιβωτός Σπόρων θα διαθέσει σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες με στόχο την διάδοσή και διατήρησή τους.

Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που θα σταλεί στο Κομπάνι συνεχίζεται έως τις 31 Δεκεμβρίου. Την Κυριακή 21 Δεκέμβρη καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.  Τα είδη που χρειάζονται  είναι τρόφιμα, είδη  τραυματολογικού υλικού, πάνες μωρομάντηλα, παιδικές τροφές. 
  
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί η ευκαιρία  στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τις δράσεις των ομάδων - συλλόγων


Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»
 Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» φέτος κλείνει 20 χρόνια προσφοράς  στα παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας,  είτε γιατί είναι ορφανά, είτε γιατί είναι εγκαταλελειμμένα, είτε επειδή είναι παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο από άλλες αιτίες.  Σκοπός του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι να υποστηρίζει ψυχολογικά, ηθικά και οικονομικά αυτά τα παιδιά προσφέροντάς τους κάθε ευκαιρία να πετύχουν στη ζωή τους και αυτό επιτυγχάνεται μέσω των προγραμμάτων του: Μηνιαία οικονομική υποστήριξη, Ηθική  και ψυχολογική υποστήριξη , Τρόφιμα, Ρούχα, Παιχνίδια, Κατασκηνωτικό πρόγραμμα, Χριστουγεννιάτικα δώρα, "ΑΓΚΑΛΙΑ για το παιδί σε κίνδυνο"
Από την ίδρυση του, ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»  έχει συμπαρασταθεί ουσιαστικά σε περισσότερα από 1200 παιδιά.
Καθώς οι ανάγκες των παιδιών που στερούνται οικογενειακής φροντίδας στην πόλη, στο νομό μας, στην Ελλάδα αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς, οι ανάγκες βοήθειας προς μονογονεϊκές οικογένειες μεγαλώνει. Κάθε έμπρακτη στήριξη έχει  θετική επιρροή στις ζωές των παιδιών που υποστηρίζει.

Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης

Η Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης είναι αυτοδιαχειριζόμενη Συλλογικότητα Αλληλεγγύης 
Ξεκίνησε την δράση της τον Απρίλιο του 2013 στην πόλη της Κατερίνης. Βασικό έργο της είναι η συγκέντρωση και διανομή τροφίμων σε εβδομαδιαία βάση σε ευπαθείς οικογένειες.
Κάθε Σάββατο συγκεντρώνει τρόφιμα έξω από Σούπερ Μάρκετ της πόλης και από τη Λαϊκή Αγορά, τα οποία έπειτα διανέμονται σε 40 οικογένειες -  180 πολίτες. 
Η έδρα της είναι στη Σαρανταπόρου 26 και λειτουργεί κάθε Πέμπτη 19:00 και Σάββατο από τις 10:30 - 15:00
Συγκεντρώνει και διανέμει εκτός από τρόφιμα: παιδικά βιβλία, σχολικά είδη, και  ρούχα.

Οικολογική Ομάδα Μητέρα Γη
Η Οικολογική Ομάδα Μητέρα Γη ξεκίνησε την δράση της το 2011. Διοργανώνει ομιλίες για την οικολογία, την παραδοσιακή καλλιέργεια, την υγιεινή διατροφή και την υγεία. 
Έχει δημιουργήσει την Κιβωτό Σπόρων Πιερίας με σκοπό την διατήρηση και διάδοση παραδοσιακών ποικιλιών. Η Κιβωτός διαθέτει 150 ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Πιερία. Λειτουργεί κάθε Τετάρτη 20:00-21:00 και φιλοξενείται στο Στέκι Πολιτών που βρίσκεται στην Α΄ Πάροδο Βότση. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και  Χαριστικό Εκθετήριο που ικανοποιεί τις ανάγκες εκατοντάδων συμπολιτών μας τα τελευταία χρόνια. Το χαριστικό εκθετήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 20:00-21:00μ.μ.

Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας
Το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας λειτουργεί στην Πιερία από το 2011. Είναι μία πρόταση στην κοινωνία μας που μπορεί να δώσει λύση σε ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών συναλλαγών της. Εφαρμόζεται στην Πιερία από οικογένειες και επαγγελματίες.

Σύλλογος Προστασίας Παιδιών Βενιαμίν - Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης - Δίκτυο Ανταλλαγών Αλληλεγγύης Πιερίας - Οικολογική Ομάδα " Μητέρα Γη" Πρωτοβουλία του Πέλεκα