ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ

α δοσίλογα καθάρματα που κυβερνούν τα γνώρισες. Τα τελευταία χρόνια ρήμαξαν τα ταμεία, εκτόξευσαν χρέος και ανεργία, καταπάτησαν δικαιώματα, έκλεψαν μισθούς και συντάξεις, έβαλαν τα πιο άδικα χαράτσια…
Ξέρεις επίσης ότι την πολιτική μιας χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση, άσχετα αν στη δική μας μπανανία κάνουν ότι θέλουν τα μεγάλα συμφέροντα και οι τοκογλύφοι. Αλλά κι αυτό ευθύνη της κυβέρνησης είναι.Επομένως η παραδοχή ότι…
…….. η οικονομία έχει μαύρα χάλια είναι εις βάρος της γαλάζιας και πράσινης συμμορίας, οι οποίοι παρά τις αιματηρές θυσίες του κόσμου, τα έκαναν σαν τα αποκρουστικά μούτρα τους.
Ο δε εκβιασμός των πλουτοκρατών είναι στην ουσία: Θα πάρουμε τα κλεμμένα και θα την κάνουμε στο εξωτερικό. Αλλιώς συνεχίστε να στηρίζετε τις μαριονέτες, ώστε να συνεχιστεί η λεηλασία και το ξεπούλημα.
Μόνο εντελώς ηλίθιοι ή βολεμένα κτήνη θα είχαν ως επιχείρημα αυτή την ανοησία. Η απάντηση είναι θα πάρουμε πίσω όσα βουτήξατε, αφού «σας κόψουμε τα ξερά σας». Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζονται πολιτικοί που θα τολμούν, που είναι συνεπείς στους αγώνες κι ειλικρινείς με τους ψηφοφόρους τους.
Τώρα όμως πες μου: Πιστεύεις ότι ο σαμαράς, που κατέστρεψε τη χώρα, θα φύγει από μόνος του; Πιστεύεις, ότι θέλει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του; Η Ιστορία δείχνει, ότι κάθε φορά που το παρακράτος στριμώχνονταν, είχαμε βρώμικο παιχνίδι, για να μην αλλάξει τίποτα. Η αποστασία ήταν ένας τρόπος.
Ο Κουβέλης έδωσε το ΟΚ να ψηφίσουν τη νέα γλάστρα. Που σημαίνει ότι «ψήνεται» εκτροπή. Οι εκλογές, κορυφαία εκδήλωση της δημοκρατίας, κηρύχτηκαν ουσιαστικά παράνομες. Ακριβώς για να συνεχίσουν το ξεπούλημα. Ακόμα όμως κι αν εξαναγκαστούν να προσφύγουν στις κάλπες, έχουν έτοιμη τη νοθεία, που θα είναι πιο χοντροκομμένη παρά ποτέ.
Αυτά δείχνει το παρελθόν, αυτά είναι τα πιστεύω της δεξιάς κι αυτό είναι σίγουρο, ότι θα αποτολμήσουν.
Ούτε λοιπόν με εκλογές, όπως διεξάγονται σήμερα, αλλάζει σίγουρα και ριζικά η κατάσταση. Χρειάζεται κάτι πολύ καλύτερο, κάτι οριστικό. Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τα χειρότερα είναι οι μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα καταδείξουν περίτρανα τη θέληση της πλειοψηφίας.
Πρέπει να γίνει κατανοητό στους δοσίλογους, ότι πρακτικές ανωμαλίας του παρελθόντος δε θα περάσουν, δε θα γίνουν σε καμιά περίπτωση αποδεκτές. Μην επαναπαύεσαι, ιδιαίτερα τώρα που η νίκη είναι πολύ κοντά. Αντιστάσου και αγωνίσου για ένα καλύτερο μέλλον και μην περιμένεις τις αστικές εκλογές με τον άδικο εκλογικό νόμο.
Μα μπορεί να γίνει; Θα ρωτήσεις. Αναμφισβήτητα ναι! Σήμερα ο κόσμος δεν τρομοκρατείται, ούτε έχει τις ξεπερασμένες αντιλήψεις του παρελθόντος. Αυτό έχει πανικοβάλει τους κηφήνες. Η αποδοκιμασία στον πρωθυπουργό – μαριονέτα, όπου βρίσκεται, ακόμα και σε πόλεις που θεωρούσε δικά του «κάστρα» και ο υπέροχος αγώνας των συντρόφων που οδήγησε στο θρίαμβο του Ρωμανού, είναι αποδείξεις αυτής της αλλαγής. Μάλιστα ο κόσμος θέλει πιο ριζοσπαστικές λύσεις, πιο σκληρή αντιπολίτευση, πιο αποτελεσματική απάντηση στο ψέμα και την προπαγάνδα. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ οι εργαζόμενοι κατανοούν πράγματα, που λίγα χρόνια πριν αγνοούσαν ή φοβόντουσαν.
Σήμερα η ζυγαριά έγειρε κι ο φόβος ηττήθηκε. Γι αυτό τώρα είναι η ευκαιρία να τελειώσουμε επιτέλους με τους φαύλους.