ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές και η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη»


«Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές και η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη»
Επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλά και παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη προβλέπει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), παρακολουθώντας στενά - και αυτό με τη σειρά του - τις πολιτικές εξελίξεις επί ελληνικού εδάφους.
"Ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου", εκτιμά ο ίδιος ο πρόεδρος του IIF, Tim Adams.
Όπως προβλέπει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις εκλογές, αλλά η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ, παρά την επανεμφάνιση της κινδυνολογίας περί Grexit.
"Η νέα κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί πιο ευνοϊκούς όρους για τη χρηματοδότηση και το χρέος της Ελλάδας, ωστόσο θα κατορθώσει να αποφύγει το σενάριο του Grexit", εξηγεί ο Tim Adams, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, μετά τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.
Ωστόσο ο επικεφαλής του IIF σπεύδει να προειδοποιήσει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις, κυρίως λόγω του ύψους των χρηματοδοτικών αναγκών - πέριξ των 20 δισ. ευρώ - που έχει μέχρι και το 2016.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει ο Tim Adams, θα διασφαλίσει την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων για την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει, αλλά και μια επέκταση της περιόδου χάριτος.
"Μόλις η νέα ελληνική κυβέρνηση εξασφαλίσει τα ανωτέρω θα σπεύσει ευθύς αμέσως να διακηρύξει την πρώτη της νίκη και όλοι θα δηλώσουν ικανοποιημένοι. Ωστόσο τα όσα θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένεται να κάνουν τη μεγάλη διαφορά για την ελληνική οικονομία", προσθέτει ο πρόεδρος του IIF.