ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Με εντολή Σαμαρά δεν ελέγχθηκε η λίστα Λαγκάρντ Το διαβάσαμε από το: The Secret Real Truth http://thesecretrealtruth.blogspot.com/#ixzz3QcGhaZkr


http://lykavitos.gr/wp-content/uploads/2014/09/lista-lagarde.jpgΣτα 22 δισ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά των εμβασμάτων στο εξωτερικό που δεν μπορούν δικαιολογηθούν κατά την τριετία 2008-2011. Οι έλεγχοι έγιναν σε 54.000 εμβάσματα με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το σύνολό τους εκτιμάται στα 54 δισ. ευρώ. Για τα στοιχεία αυτά ενημέρωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλους, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Στ. Στασινόπουλο να μην ελέγξει τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Σημειώνεται ότι μόλις 266 ονόματα από τα 1.700 που περιλαμβάνει η λίστα ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
Για την πορεία του ελέγχου των 54.000 εμβασμάτων της τριετίας 2008-2011, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ρωτήθηκε από μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά όπως ενημερώθηκαν οι βουλευτές την ευθύνη του ελέγχου δεν την έχει πλέον το ΣΔΟΕ.
Ως εκ τούτου η Επιτροπή θα εξετάσει το επόμενο διάστημα να καλέσει σε ακρόαση τον επικεφαλής της ΓΓΔΕ Χάρη Θεοχάρη.
Ωστόσο ο Σ. Στασινόπουλος ανέφερε πως 54 χιλιάδες Έλληνες κατά την τριετία 2008-2011 είχαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους σχεδόν 54 δισ. ευρώ, εκ των οποίων σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς τα 22 δισ. φαίνεται να μην «δικαιολογούνται» από τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που έστειλαν χρήματα εκτός συνόρων κατά την επίμαχη περίοδο.
Στα επικριτικά σχόλια μελών της Επιτροπής για βραδύτητα με την οποία προχωρούν οι έλεγχοι των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, ο Σ. Στασινόπουλος απάντησε πως το ΣΔΟΕ κάνει καλά τη δουλειά του και σημείωσε ενδεικτικά ότι υπάρχουν 300 εκατομμύρια ευρώ προσδοκώμενα από φυσικά πρόσωπα, και πολλαπλάσια αυτών από επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί.
Κωνσταντοπούλου: Εντολή Σαμαρά να μην ελέχθούν οι καταθέτες της λίστας
«Προφανώς ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι "λεφτά υπάρχουν" και γι' αυτό η εντολή του προς τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού για τη θέση αυτή, είναι να μην ελέγξει τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.
Όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που ο κ. Σαμαράς κομπορρημονεί στην Ευρώπη περί πρωτογενούς πλεονάσματος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που από τις 4/10/2012 δεσμεύεται από κατεπείγουσα παραγγελία των Οικονομικών Εισαγγελέων για έλεγχο του συνόλου της λίστας Λαγκάρντ, ομολογεί ότι, από τις 2.062 καρτέλες της λίστας, που περιέχουν πολλαπλάσιους δικαιούχους και συνδεδεμένα πρόσωπα και εταιρίες, το ΣΔΟΕ έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο μόλις 6 προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των 4 συγγενών Παπακωνσταντίνου. Και αυτό, ενώ εδώ και 15,5 μήνες έχει παραλάβει τη λίστα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στον οποίο την απέστειλε ως "προσωπικό-εμπιστευτικό" στοιχείο ο κ. Βενιζέλος, αφού την κράτησε στην τσέπη του επί ακόμη 15 μήνες, ενώ προηγουμένως την παρέλαβε από τον κ. Διώτη, ο οποίος την είχε παραλάβει από τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι επίσης έθαψαν τη λίστα επί μήνες».
Αναφερόμενη στην του ομιλία του πρωθυπουργού ως προεδρεύοντος της ΕΕ, η Ζ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «απέκρυψε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που εξακολουθεί να μην έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά αντίθετα χαρίζει φόρους, Τράπεζες, Δημόσιες Επιχειρήσεις, δημόσιες συχνότητες και κυβερνητικές θέσεις σε πρόσωπα που θα έπρεπε να ελέγχονται φορολογικά για τις καταθέσεις ή το ρόλο τους σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ».
Τέλος, σημείωσε πως «στο "success story" των φορολογικών επιδρομών στους αδυνάτους και του κλεισίματος του ματιού στου "ημετέρους" εργολάβους, καναλάρχες, τραπεζίτες και κομματικούς επιτετραμμένους, ο κ. Σαμαράς μπορεί να προσθέσει ότι πέτυχε να εγγραφεί σε περίοπτη θέση στη λίστα των πολιτικών που εξασφαλίζουν ασυλία, ατιμωρησία και προστασία από κάθε είδους λογοδοσία σε εκείνους που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον και καραδολίευσαν την φορολογική αξίωση της πολιτείας. Επαξίως, λοιπόν, συγκατοικεί με τον κ. Βενιζέλο σε αυτή τη συγκυβέρνηση του αίσχους. Ωστόσο, η επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησή του αποτελεί τρανή απόδειξη ότι υπάρχουν αυτουργοί της δημιουργίας και της διόγκωσης του δημοσίου χρέους, το οποίο δεν μπορεί να μετακυλίεται στις πλάτες της κοινωνίας και των νεότερων γενεών. Αυτοί που αντιμετωπίζουν το Δημόσιο ως τσιφλίκι τους, να αναλάβουν να πληρώσουν και τα σπασμένα της ζημιογόνου συμπεριφοράς τους από θέσεις εξουσίας και ευθύνης». 


Το διαβάσαμε από το: Κωνσταντοπούλου: Με εντολή Σαμαρά δεν ελέγχθηκε η λίστα Λαγκάρντ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/02/blog-post_23.html#ixzz3QcGqQfi1