ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ το Spiegel: ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ η Μέρκελ για να συμβιβαστεί με την Ελλάδα!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ το Spiegel: ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ η Μέρκελ για να συμβιβαστεί με την Ελλάδα!

Την εκτίμηση ότι η καγκελάριος Μέρκελ έκανε σήμα για εξεύρεση συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδας διατυπώνει το Spiegel, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε η κ. Μέρκελ. Πάντως, η ίδια έσπευσε να υπενθυμίζει ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης στηρίζεται ανέκαθεν στην τήρηση των δεσμεύσεων. «'Εχουμε μερικές μέρες ακόμα μέχρι τη συνάντηση της Δευτέρας» σημείωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.
Στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρεται αναλυτικά στα όσα έγιναν το προηγούμενο βράδι στη συνεδρίαση του Eurogroup, τονίζοντας την άρνηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να υπογράψει την κοινή ανακοίνωση. Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση».
Το περιοδικό σημειώνει και τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι είναι ανήσυχος για τις εξελίξεις, αλλά και τις προτροπές του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να βρεθεί λύση μεταξύ των δύο πλευρών. Μεταφέρει, ωστόσο, κλείνοντας, την τοποθέτηση του επικεφαλής της Bundesbank, Γ.Βάιντμαν, από ομιλία του στο Λονδίνο: «Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να χρειάζεται στήριξη, αλλά αυτή η στήριξη θα έρθει μόνο εφόσον τηρούνται οι συμφωνίες».