ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δίνει την πρώτη ομιλία, με τη νέα του ιδιότητα, σε στελέχη του κόμματοςΠολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν με την ευκολία που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εγκατέλειψε την αρχηγία. Όμως υπάρχει εξήγηση: Έχει ήδη κλείσει 5ετές συμβόλαιο, για να αναλάβει την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η οριστική απόφαση για την επίσπευση της μεταγραφής ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, όταν η εμφάνιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση στη Βουλή προκάλεσε αισθήματα παραληρηματικού ενθουσιασμού -αλλά και ζήλιας- στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ένας αρχηγός δίχως κόμμα, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ένα κόμμα…………
……….
δίχως αρχηγό όπως η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορούν παρά να συνεργαστούν» δήλωσε ανώτατη πηγή στη Συγγρού. Και έτσι έγινε. Η κατάληξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι ήταν μια φυσική εξέλιξη.
Η σκέψη να αναθέσουν την αρχηγία του κόμματος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται ότι ωρίμαζε από την εποχή της συγκυβέρνησης στα υψηλά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας. Δεδομένης μάλιστα και της μέτριας απόδοσης που είχε ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν ζήτημα χρόνου να δρομολογηθεί η διαδοχή.
Εξάλλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διαθέτει όλα τα προσόντα που παραδοσιακά επιθυμούν οι νεοδημοκράτες από τον αρχηγό τους: Εϊναι ευτραφής, ώστε να θυμίζει τις ημέρες των «παχιών αγελάδων», όπως ο Κώστας Καραμανλής, και αποκαλεί τον εαυτό του «Ευάγγελο» και όχι «Βαγγέλη», όπως ο αείμνηστος Αβέρωφ.
Αλλά και ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν τα πράγματα, αισθάνεται πολύ καλύτερα στην καινούρια του θέση, αφού θεωρεί και ο ίδιος ότι η αρχηγική του παρουσία δεν αξίζει μονοψήφιο ποσοστό και πηγαίνει χαμένη.
«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη ομάδα και εγώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βρεθούμε πάλι στην κορυφή» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στη Συγγρού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο απερχόμενος αρχηγός, Αντώνης Σαμαράς, δεν παραβρέθηκε στην τελετή, προκειμένου να παραδώσει στον νέο αρχηγό.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)