ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ποια είναι η χρησιμότητα του γυναικείου οργασμού;

Ποια είναι η χρησιμότητα του γυναικείου οργασμού;
Ο ανδρικός οργασμός παίζει καίριο ρόλο στη διαδικασία της αναπαραγωγής, δεδομένου ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ταυτίζεται χρονικά με την εκσπερμάτιση. Ένας άνδρας που δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό συνήθως αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία να κάνει παιδί.
Τα πράγματα όμως δεν είναι εξίσου ξεκάθαρα όσον αφορά τις γυναίκες, καθώς ο οργασμός δεν σχετίζεται με την απελευθέρωση του ωαρίου από την ωοθήκη. Ποιος είναι λοιπόν ο βιολογικός ή ψυχολογικός λόγος ύπαρξης του γυναικείου οργασμού, πέρα από την απόλαυση;
43e095285e1b32c6acfdb554c4a9cb73 LΔείτε κι αυτό:
Όσα δεν γνωρίζετε για τη γυναικεία κλειτορίδα...
Το ερώτημα αυτό έχει απασχολήσει τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν καταλήξει σε 3 βασικές θεωρίες. Δείτε ποιες είναι αυτές.
1. Ο οργασμός αποτελεί «μηχανισμό κατακράτησης του σπέρματος»
Οι συσπάσεις της μήτρας κατά τον οργασμό προωθούν το σπέρμα βαθύτερα στην αναπαραγωγική οδό, ώστε να είναι πιο εύκολο ένα σπερματοζωάριο να συναντήσει το ωάριο και να ενωθεί με αυτό.
2. Ο οργασμός βοηθά τη γυναίκα να εντοπίσει τα «ανώτερης ποιότητας αρσενικά»
Μια άλλη θεωρία είναι ότι ο οργασμός βοηθά τη γυναίκα να αξιολογήσει τις αναπαραγωγικές δυνατότητες του άνδρα. Οι γυναίκες στην περίπτωση αυτή έχουν την τάση να απολαμβάνουν περισσότερους οργασμούς και γενικότερα να λαμβάνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή όταν ο σύντροφός τους έχει καλά γονίδια αλλά και τους απαραίτητους πόρους για να συντηρήσει τους μελλοντικούς απογόνους του.
3. Ο οργασμός είναι ένα «μπόνους» για τη γυναίκα
Η τρίτη θεωρία υποδεικνύει πως ο οργασμός δεν έχει κάποια ουσιαστική αξία για την αναπαραγωγική διαδικασία και ο μόνος του λόγος ύπαρξης είναι η γυναικεία απόλαυση!


Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/item/332295-poia-einai-i-xrisimotita-tou-gynaikeiou-orgasmoy#ixzz3qasgIDj6