ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!!

Στις 20 Νοεμβρίου οι Ενώσεις Αποστράτων θα κάνουν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Θα είναι το πρώτο τεστ των αντοχών που έχουν απομείνει στους απόστρατους μετά από πέντε χρόνια προσπάθειας να περισώσουν ότι μπορεί να περισωθεί από την άγρια επίθεση που δέχτηκαν και συνεχίζουν να δέχονται.
Θα ήταν σίγουρα χειρότερα τα πράγματα αν δεν είχαν κινητοποιηθεί, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση οι “θεσμικές” Ενώσεις Αποστράτων . Κινητοποίηση που προέκυψε από τις “φρέσκιες” τότε Ενώσεις Αποστράτων που είχαν …………
δημιουργηθεί εκτός των θεσμικών. Και βέβαια τον πρωταγωνιστικό ρόλο σ΄ όλη αυτή την προσπάθεια τον έπαιξαν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί που για πρώτη φορά στην ιστορία ,οργανώθηκαν και πάλεψαν με απόλυτα θεσμικό και νόμιμο τρόπο. Και ήταν αυτοί που πρώτοι έφεραν αποτέλεσμα και στρίμωξαν την κυβέρνηση Σαμαρά με την απόφαση του ΣτΕ. Τώρα πορεία για την …γωνία έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που έχει υποσχεθεί να εκτελέσει στο ακέραιο την απόφαση.
Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί μέσω ΠΟΕΣ και Ενώσεων Στρατιωτικών θα συμμετάσχουν οργανωμένα στην συγκέντρωση της 20ης Νοεμβρίου. Αυτό όμως είναι τη δεδομένη στιγμή το λιγότερο. Έρχονται πολλά και δύσκολα και οι εν ενεργεία θα πρέπει με πολύ προσοχή και με ενέργειες που δεν θα ξεπερνούν ποτέ τα όρια να διεκδικούν.
Το κλίμα στις ΕΔ είναι βαρύ και το μίγμα θυμού και απογοήτευσης που υπάρχει μπορεί να γίνει εκρηκτικό. Κι εδώ είναι που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει μεγάλη ευθύνη να προλάβει τα χειρότερα. Και επιτέλους να νομοθετήσει για τον λεγόμενο “χακί συνδικαλισμό”!
Μετά από τις εκλογές του Ιανουαρίου έγινε σαφές ότι στον χώρο των εν ενεργεία στρατιωτικών άρχισαν να δημιουργούνται “στρατόπεδα” που ο τρόπος έκφρασης και λειτουργίας τους ,η σύνθεσή τους και ο δημόσιος λόγος τους προκαλούν υποψίες ότι επηρεάζονται από κομματικά επιτελεία αποστράτων . Οι υποψίες ελπίζουμε ότι δεν θα επιβεβαιωθούν . Όπως και να ‘χει πάντως η “πολυδιάσπαση” τους μόνους που δεν βοηθά είναι οι στρατιωτικοί. Και ίσως γι΄ αυτό οι πολιτικές ηγεσίες απέφευγαν να νομοθετήσουν. Ελπίζουμε ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν θα συνεχίσει το ίδιο …βιολί.
Η 20η Νοεμβρίου θα είναι η πρώτη δυναμική κινητοποίηση στο χώρο των ΕΔ. Αν θα ακολουθήσουν κι άλλες θα εξαρτηθεί από το τι προθέσεις έχει η κυβέρνηση έναντι όσων αναμένουν οι στρατιωτικοί. Εν ενεργεία και απόστρατοι. Και σε πρώτη φάση δεν είναι τίποτα άλλο από την απλή εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα σημάδι αισιοδοξίας ότι δεν θα ζήσουμε κι άλλες “δυναμικές κινητοποιήσεις”.
Το βίντεο για την συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.
==============================================================================
Κοινό «μέτωπο» ΕΔ και Σωμάτων Ασφαλείας. Τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των εν ενεργεία στελεχών συναντήθηκαν  και συμφώνησαν σε κοινή δράση.
Όπως μας πληροφορεί η ΠΟΕΣ:
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρη Γερακαράκου ενόψει της νομοθέτησης νέων δυσβάστακτων μνημονιακών μέτρων κλήθηκαν και συναντήθηκαν στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των εν ενεργεία συναδέλφων μας στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, ήτοι της ΠΟΑΣΥ, της ΠΟΑΞΙΑ, της ΠΟΕΥΠΣ, της ΠΟΕΠΛΣ, της ΕΑΠΣ, της ΠΕΑΛΣ και της ΠΟΕΣ και αφού ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ένστολοι,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ τη σύσταση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των Ομοσπονδιών μας, όπου θα αποτρέπεται κάθε δυσμενές για τη λειτουργία των Οργανισμών μας μέτρο και κατ’ επέκταση η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ενστόλων.
Ειδικότερα, η ως άνω Επιτροπή δεσμεύεται γιατα παρακάτω:
–  Την παρακολούθηση σε καθημερινή βάση όλων των δεδομένων (κυβερνητικών αποφάσεων, ευρωπαϊκών κατευθύνσεων, οδηγιών κ.λπ.) που αφορούν τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις συνθήκες εργασίας και στο στάτους του ανθρώπινου δυναμικού αυτών.
–  Την ανάπτυξη διαλόγου, ιδεών και επιχειρημάτων για τα ζητήματα που μας απασχολούν, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης των κυβερνητικών αποφάσεων.
–  Την διοργάνωση κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό και περιφερειακό επίπεδο.
– Την ανάπτυξη κοινού συμπαγούς μετώπου για την απόκρουση των αρνητικών προς τους Οργανισμούς μας πολιτικών και τη στενή συνεργασία με άλλους φορείς εκπροσώπησης της κοινωνίας των πολιτών.
Δεδομένης της εξαγγελίας της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη πανελλαδική απεργία μεθαύριο Πέμπτη, 12/11/15, με κυρίαρχο αίτημα «όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης-κατάργηση των μνημονίων», ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ και συμμετέχουμε με αντιπροσωπείες των προεδρείων μας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την καθολική απαίτηση των ενστόλων για αξιοπρεπή διαβίωση και αναβάθμιση των λειτουργιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τέλος, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ετοιμότητα για περαιτέρω κλιμάκωση της αγωνιστικής μας δράσης, καθόσον τα ανοικτά μέτωπα (ασφαλιστικά ταμεία, μισθολόγιο, λειτουργικές δαπάνες κ.λπ.) αποτελούν μείζονα πρόκληση για το συνδικαλιστικό μας κίνημα.
Οι εν κινδύνω υπηρετούντες, εκ τους «ασφαλούς» δεν αγωνίζονται!!
Και ο νοών νοείτο!!!
info by onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.