ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Νέες αποκαλύψεις Γ.Βαρουφάκη….

«η περίεργη περίπτωση της ελληνικής διάσωσης: Πιστωτές που δε θέλουν πίσω τα χρήματά τους»!!!!
Σε νέες αποκαλύψεις προέβη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για το σχέδιο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να στριμώξει τους δανειστές και να οδηγηθούν οι δύο πλευρές σε μία “έντιμη συμφωνία”. “Αν εφαρμόζονταν, τότε η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι θα αναγκάζονταν να κάνουν άλλη συμφωνία”, επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης αφήνοντας να εννοηθεί πώς ο Αλέξης Τσίπρας …
υπέκυψε στους εκβιασμούς και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο.
Με διάλεξη που πραγματοποίησε το βράδυ χθες στο King’s College του Λονδίνου ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε αυθαιρεσίες όσον αφορά στους στόχους και στη δομή του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας που πρότεινε, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πώς αυτοί δεν επρόκειτο να βγούν και να αναγκάσει σε νέα πιο σκληρά μέτρα.
Όπως σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης στη διάλεξη του με τίτλο «η περίεργη περίπτωση της ελληνικής διάσωσης: Πιστωτές που δε θέλουν πίσω τα χρήματά τους», όταν έθετε τις παρατηρήσεις περί αυθαίρετων στόχων στο ΔΝΤ η απάντηση ήταν πως είχε δίκιο και ότι ήταν αναγκαία μία γενναία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, την οποία όμως δεν αποδέχονταν οι Ευρωπαίοι.
Είναι προφανές που στόχευαν οι δανειστές. Στο να οδηγήσουν τους Έλληνες στην εξαθλίωση, να βάλουν τη δημόσια περιουσία στο “χέρι” και να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγής. “Οι εταίροι ήθελαν να παραδειγματίσουν χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία εμφανίζοντας την Ελλάδα ως παράπλευρη απώλεια” δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.
Διαβλέποντας εξ αρχής την κατάσταση αυτή, όπως είπε στην ομιλία του στο King’s College του Λονδίνου ο πρώην υπουργός Οικονομικών η πρώτη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στόχευσε στη δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών με βάση το ευρώ. “Αν τα σχέδια αυτά υλοποιούνταν ο Ντράγκι και η Μέρκελ θα έρχονταν σε εμάς με μια έντιμη και βιώσιμη συμφωνία”, σημείωσε.
Για το παράλληλο εξωτραπεζικό σύστημα ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και πρόσφατα στη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας επίσης πώς θα μπορούσαν να κουρευτούν ταυτόχρονα τα 27 δις της ΕΚΤ και να αρχίσει να ρέει το χρήμα από την Κίνα, με την οποία η Ελλάδα είχε έρθει σε συμφωνία αλλά την “γκρέμισε” το Βερολίνο με ένα τηλεφώνημα.
Αναλύοντας το εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση αντί την υπογραφής ενός νέου μνημονίου που πρότειναν οι δανειστές ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι περιλάμβανε την ανταλλαγή χρέους (debtswaps) που θα μείωνε το βάρος της αποπληρωμής χωρίς κούρεμα, τη σύσταση μίας κακής τράπεζας που θα απάλλασσε τις συστημικές τράπεζες από τοξικά δάνεια και μίας αναπτυξιακή τράπεζα ώστε να αποτρεπόταν ένα «ανόητο ξεπούλημα» περιουσίας του δημοσίου, καθώς και βαθιές μεταρρυθμίσεις κυρίως στη δημόσια διοίκηση και στη φορολογία που θα αγκάλιαζαν οι Έλληνες πολίτες.
Η αντίδραση των εταίρων στις προτάσεις του ως υπουργού Οικονομικών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης ήταν «ανυπόφορη σιωπή και τοξική προπαγάνδα», όπως είπε ο ίδιος. Είχαν φαίνεται αντιληφθεί πώς η κυβέρνηση θα κάνει πίσω, όπως και έκανε υπογράφοντας ένα ακόμη μνημόνιο.
Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα διάσωσης, ανέφερε ότι το 91% των χρημάτων που έχει δανειστεί η Ελλάδα από τον επίσημο τομέα έχουν πάει στις τράπεζες και ότι στην πραγματικότητα ο όρος «αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» ήταν το όνομα που δόθηκε στη δεύτερη διάσωση των γερμανικών τραπεζών.
Όπως δήλωσε και πρόσφατα αυτό διαφάνηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε το δημοψήφισμα. Τότε είχαν όλα τελειώσει παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός με ένα συντριπτικό “ΟΧΙ” καταδίκασε τη μνημονιακή πολιτική.