ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Θανάσης Λιακόπουλος: Σκεπαστή Λαϊκή Αγορά με πλήρεις υποδομές, ψυκτικούς χώρους και θέσεις πάρκινγκ


Επί χρόνια ο Θανάσης Λιακόπουλος είναι κοντά σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου που κάθε εβδομάδα πουλάνε τα προϊόντα τους στη Λαϊκή Αγορά. Η σχέση που έκτισε μαζί τους συνεχίζει στη διάρκεια του χρόνου. Αγρότης και κτηνοτρόφος και ο ίδιος, καταλαβαίνει πολύ καλά τον αγώνα όλων των παραγωγών μας που δίνουν το παρών κάθε εβδομάδα στον πάγκο. Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν και πάλι εκεί, μαζί με δεκάδες υποψήφιους από τον συνδυασμό «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα». Η αγάπη του κόσμου ήταν για άλλη μία φορά συγκινητική, η δύναμη που έδωσαν στον ίδιο τον Θανάση και όλον τον συνδυασμό ήταν πολύ μεγάλη.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς δεν είναι περήφανος για τον τρόπο που οργανώνεται η λαϊκή αγορά στην Κατερίνη. Όλες οι προσπάθειες και οι εισηγήσεις προς την απερχόμενη δημοτική αρχή έπεσαν στο κενό και εν έτει 2019 έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε να έχουμε μία Λαϊκή αντάξια των παραγωγών μας.

Η πρότασή μας: Σκεπαστή Λαϊκή αγορά με πλήρεις υποδομές
Για το θέμα αυτό ο υποψηφίος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος παρουσίασε στους συνδημότες μας πρόσφατα την πρόταση του συνδυασμού:

«Είναι εξαιρετικό να νιώθουμε τη ζεστασιά και την αγάπη όλων των φίλων μας που αγωνίζονται για να στηρίξουν τις οικογένειές τους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο. Τα προηγούμενα χρόνια ήμουν στο πλευρό τους με όποιον τρόπο μπορούσα, ομολογώ και με τη στήριξη και άλλων συναδέλφων. Δυστυχώς οι εισηγήσεις μου για να κάνουμε το επόμενο βήμα και να προσφέρουμε σύγχρονες υποδομές στους παραγωγούς μας δεν έγιναν δεκτές. Αυτός είναι και ένας από τους πολλούς λόγους που σταδιακά αποστασιοποιήθηκα και τελικά αποχώρησα από τον συνδυασμό του κ. Χιονίδη.

Ο συνδυασμός μας παρουσίασε από τις 29.06.2018 την πρώτη του προσέγγιση για το θέμα αυτό. Στη συνέχεια συνομίλησε με δεκάδες παραγωγούς και φυσικά τους εκπροσώπους τους και καταλήξαμε σε συνεργασία μαζί τους να προτείνουμε το εξής για τον Δήμο της Κατερίνης:

·        Δημιουργία Σκεπαστής Λαϊκής Αγοράς σε κομβικό σημείο στην Κατερίνη
·        (Έχουμε ήδη τις πρώτες επιλογές, αλλά το θέμα θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί πρωτίστως με ευρύ διάλογο με όλους τους ενδιαφερομένους)
·        Η Λαϊκή αυτή θα λειτουργήσει ως ένα ευρύτερο κέντρο εμπορίου, με σοβαρές υποδομές.
·        Εκτός των αυτονόητων (τουαλέτες, ένα μικρό γραφείο για όποιον παραγωγό το χρειάζεται κλπ) μας ενδιαφέρει το έργο αυτό να περιλαμβάνει πολλές θέσεις πάρκινγκ, ψυκτικούς χώρους, αναψυκτήριο και ό,τι απαιτείται για να φτάσουμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και καθαριότητας
·        Στόχος μας η προστασία του καταναλωτή, η διευκόλυνσή του στις αγορές και φυσικά η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των παραγωγών μας.

Οι δημότες – καταναλωτές και οι παραγωγοί μας δικαιούνται να αποκτήσουν μία Λαϊκή Αγορά αντάξια των προσδοκιών τους. Μαζί θα δουλέψουμε για να την υλοποιήσουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»

Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης