ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

           
                                                   
Αν δεν εμφανίζεται σωστά πατήστε εδώ:
View it in your browser.

Επιτελείο της “κοινωνίας αξιών” - που εκπροσωπείται στο ευρω-ψηφοδέλτιο του Ποταμιού από τον πρόεδρο της Στέλιο Φενέκο, και τα μέλη του ΠΣ Θεοδώρα Φιλάνδρα και Κώστα Κούρο- με την συνοδεία της υπεύθυνης του πολιτικού γραφείου Ν.Διαμαντάκου, επισκέφθηκε από 18-20 Απριλίου την Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα:
  1. Μεσολόγγι:
  • Επισκεφθήκαμε τον Φορέα Διαχείρισης Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων όπου μας έγινε ενημέρωση από τον συντονιστή του κ. Γιάννη Σελιμά για το έργο που γίνεται αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
  • Παρουσιάσαμε τις συναφείς προτάσεις μας για την προώθηση των θεμάτων οικολογίας, διαχείρισης και χρηματοδότησης από την ΕΕ.
  1. Αγρίνιο :
  • Επισκεφθήκαμε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ενημερωθήκαμε εκτεταμένα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή, για τις δράσεις του επιμελητηρίου, τα προβλήματα και τις δυνατότητες παραγωγικής ανάπτυξης της τοπική οικονομίας.
  • Παρουσιάσαμε την πρότασή μας για ένα σύγχρονο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης, συμβατό με τις διακηρύξεις της  ΕΕ για την κοινή αγροτική πολιτική καθώς και για την σωρευτική εκμετάλλευση παραγωγικών δυνατοτήτων (οικονομίες συσσώρευσης) και λιμενικών ευκολιών της περιοχής.
  1. Άρτα
  • Ο Στέλιος Φενέκος έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τοπικού καναλιού  ARTtv, μίλησε για την συνεργασία της “κοινωνίας αξιών” με το Ποτάμι, για τους στόχους μας και παρουσίασε τις κοινές μας θέσεις για την ΕΕ και για την χώρα μας.
  1. Ιωάννινα
  • Σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα έγινε η συνάντηση μας με τον αντιπρόεδρο κ. Θανάση Κατσανάκη και τα μέλη του Δ.Σ του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων.
  • Έγινε ένας εξαιρετικά εποικοδομητικός διάλογο τόπου με τα μέλη του Συνεταιρισμού, με παράθεση ρεαλιστικών προτάσεων και από τις δύο πλευρές για τις παραγωγικές δραστηριότητες του τόπου. Στη συνάντηση παρέστη και ο πρόεδρος των Νέων Αγροτών , κ. Χάρης Λιούρης.
  • Μεσημβρινές ώρες ο Στέλιος Φενέκος παραχώρησε συνέντευξη για το ευρω-ψηφοδέλτιο του Ποταμιού, τις κοινές προτάσεις μας για την ΕΕ αλλά και για τον αθλητισμό, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης, στην δημοσιογράφο κ. Βίκυ Μιχέλη (ως παλαιοί μπασκετμπολίστες και οι δύο).
  • Φιλοξενήθηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό” Ιωάννινα t.v” όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει στο κ. Βλάσση Ντόκα για το ρόλο της Ευρώπης στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας καθώς και σε όσα χρειάζεται να βελτιωθούν προς όφελος της Ενωμένης Ευρώπης και της χώρας μας.
  1. Στην Κοζάνη
  • Έγιναν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και Blogs, όπου προβλήθηκε η συμμετοχή της «κοινωνίας αξιών» στις ευρωεκλογές και στο ευρω-ψηφοδέλτιο με Ποτάμι.
  • Ακολούθησε συνάντηση με διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ (που μας ξενάγησαν στις τεράστιες ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιοχής- ορυκτών καυσίμων και υδροηλεκτρικών) και συνάντηση με πολίτες και φίλους.
  • Επισκεφθήκαμε τα γραφεία του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο κ. Νίκο Πατσιούρα για την καλλιέργεια, συλλογή και εμπορία του κρόκου, για το συγκριτικό πλεονέκτημα  που παρουσιάζει έναντι του κρόκου άλλων χωρών και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί παραγωγοί.
  1. Συνάντηση με στελέχη και φίλους:
  • Σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με στελέχη και φίλους για τη συνεργασία  μας με το Ποτάμι, για τους κοινούς μας στόχους και την ΕΕ, τις προτάσεις μας, τα προβλήματα και τις προοπτικές που δημιουργούνται για τη  χώρα μας.
Ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ για την φιλοξενία και την ευκαιρία που μας έδωσαν να ενημερώσουμε τους πολίτες για την συμμετοχή μας στο ευρω-ψηφοδέλτιο του Ποταμιού,  να παρουσιάσουμε τις προτάσεις  μας για την τοπική οικονομία και  τις θέσεις  μας  για την Ευρώπη.