ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Μυστακίδης Ιωάννης : “Λάθος επιλογές στον Αιγινιακό, δύσκολη συνέχεια μετά την πτώση”

Ο Γιάννης Μυστακίδης αποτέλεσε ενεργό στέλεχος στο τεχνικό τιμ του Αιγινιακού, ως συνεργάτης των προπονητών Μίρσαντ Γιόνους και Τζεμ Καρατζά (δούλεψε αρχικά με τον Σκοπιανό και εν συνεχεία με τον Τούρκο, ως το τέλος), έχοντας και άλλα καθήκοντα, όπως βοηθός προπονητή , αλλά και αναλυτή αγώνων.
Ο άλλοτε τεχνικός του Πιερικού και θείος του ποδοσφαιριστή Μυστακίδη Γιάννη  του ΠΑΟΚ  έκανε στον “arenafm.gr” τον φετινό απολογισμό για την ομάδα της Πιερίας, που υποβιβάζεται από τη Φούτμπολ Λιγκ: “Όταν πέφτεις από τον πρώτο γύρο, σίγουρα φταίνε πολλά. Εξαρχής είχαμε δύσκολη αποστολή. Εκπροσωπούσαμε μικρή κοινωνία, σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, με ιστορικές ομάδες, μεγάλων πόλεων. Έπεφταν έξι ομάδες. Κάποτε θα υποβιβαζόταν και ο Αιγινιακός. Έγιναν κάποιες λάθος επιλογές, ενώ συνειδητά εμπιστευτήκαμε ένα νεανικό ρόστερ. 
Από τον Αιγινιακό πέρασαν καλοί παίκτες, που έπρεπε να παίξουν και δεν αξιοποιήθηκαν όσο έπρεπε. Δεν πήραν τις ευκαιρίες τους, όπως για παράδειγμα οι Παπάζογλου, Βλαχομήτρος, Καπετάνος , Κοζάκης   και αρκετα άλλα παιδιά που ξεχναω τώρα.  Όπως και παιδιά που έφυγαν τον Δεκέμβριο αποδυναμώνοντας αρκετα την νεανική ομάδα  μας . 
ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ”
Για να συνεχίσει ο Γιάννης Μυστακίδης: “Είναι δύσκολη η επόμενη μέρα μετά τον υποβιβασμό. Δεν ξέρουμε τις προθέσεις της διοίκησης του Φώτη Τσουγγαρή. Υπάρχει αβεβαιότητα, καμία ενημέρωση για όλα τα θέματα που εκκρεμούν . Οι παίκτες μετά την πτώση στη Γ´ Εθνική, που είναι ερασιτεχνική, μένουν ελεύθεροι, λύνονται τα συμβόλαια. Πάντως , δεν θεωρώ ότι μας επηρέασε στον υποβιβασμό η ανάμειξη στην… παλιά ιστορία με τον ΟΦΗ. 
Δεν έχει καμία σχέση,  η ομάδα σαν ομάδα αθωώθηκε  δεν ήταν ο λόγος που ήμασταν σταθερά στην τελευταία εξάδα, ούτε εντέλει πέσαμε εξωαγωνιστικά”, φταις εσύ και πρέπει ο καθένας ξεχωριστά  να αναλάβει τις ευθύνες   του  ο καθένας . 
“ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΗΜΑ
Υπήρξαν κέρδη φέτος στο Αιγίνιο; “Δουλέψαμε με νεαρά ταλέντα, τα εμπιστευτήκαμε. Αρκετοί παίκτες του ρόστερ πήραν εμπειρίες και ωρίμασαν, σε περιβάλλον ανταγωνισμού, το έδειξαν με θετικά αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες όπως Ηρακλής, Παναχαϊκή,Απόλλων Πόντου και Τρίκαλα. Έχουν προοπτική για το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους”και θα δείτε ποιοι , δεν θέλω να αναφέρω ονόματα γιατί στην Ελλάδα η αληθινή  γνώμη ποδοσφαιρικη είναι παρεξηγήσιμη..     
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΚΕΡΔΟΣ ΟΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ”
Όσο για τον ίδιο; “Ευχαριστώ τον Νίκι Μαρίνοφ, Βούλγαρο τεχνικό διευθυντή και χρηματοδότη της ομάδας μας, τον πρόεδρο Φώτη Τσούγγαρη  αλλά και τους προπονητές που συνεργάστηκα, τους Γιόνους ,Καρατζά και Ζαρογιάννη.
Πιστεύω να βοήθησα, ως συνεργάτης, γυμναστής και αναλυτής. Πλέον, δική μου προτεραιότητα είναι να συνεχίσω ως αναλυτής και συνεργάτης σε τεχνικά επιτελεία, άλλα και προπονητής.  Παρουσίασα τη δουλειά μου σε προπονητές, μίλησα μαζί τους, αναζητώ κάτι διαφορετικό. Κέρδος της χρονιάς για μένα ήταν ότι έκανα γνωριμίες, σε επαγγελματικό στερέωμα, εμπειρίες και πολλά άλλα .  Ελπίζω να αξιολογήσουν θετικά τη δουλειά μου και να συνεργαστώ με κάποιους μελλοντικά, αυτό θα επιδιώξω”. 
Ευχαριστώ τούς πάντες και πάνω από όλα όλους τούς ποδοσφαιριστές της ομάδος  για την άψογη συνεργασία ..
Εύχομαι σε όλους  καλή τύχη  ...