ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΟΚΕ: Η διαρκής αμφισβήτηση των συνόρων πάγια τακτική της Άγκυρας από εποχή Οθωμανικής αυτοκρατορίας

Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΟΚΕ:  Η διαρκής αμφισβήτηση των συνόρων πάγια τακτική της Άγκυρας από εποχή Οθωμανικής αυτοκρατορίαςΛανθασμένα μηνύματα εκπέμπει η ελληνική πλευρά απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις, αφού οι παράλογες αξιώσεις του Ερντογάναντιμετωπίζονται με τη γνωστή παθητικότητα που διέπει την ελληνική εξωτερική πολιτική.
Εκείνο που επιδιώκει η Άγκυρα, μέσω της διαρκούς αμφισβήτησης των αναγνωρισμένων συνόρων, είναι η κατοχύρωση δικαιωμάτων εκ του μη όντως, μια τακτική που ακολουθούσε πάγια η Οθωμανική αυτοκρατορία.
Η Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης Δήμητρα Τσεκουρά προτείνει να υπάρξουν ισοδύναμες διεκδικήσεις για κάθε μια εκ των Τουρκικών απαιτήσεων και ουσιαστικός αντίλογος τόσο σε διπλωματικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο διεθνώς, βασισμένο σε πραγματικά ιστορικά στοιχεία.
Εξάλλου, το κεφάλαιο των παράλογων διεκδικήσεων που άνοιξαν οι γείτονες μας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υπέρ μας, διότι ενεργοποιεί τοιστορικό μας οπλοστάσιο που είναι πλούσιο σε επιχειρήματα και διεκδικήσεις.