ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Α. Τζιτζικώστας: «Δίνουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης, με λόγια λίγα και έργα πολλά» - Επίσκεψη σε Εύοσμο, Πολίχνη και Συκιές



Τρεις περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, στους Δήμους Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών, επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε την πλατεία Ευόσμου και τις λαϊκές αγορές της Πολίχνης και των Συκεών, όπου συνομίλησε με καταναλωτές, παραγωγούς, εμπόρους, επαγγελματίες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες.

Οι πολίτες συζήτησαν με τον κ. Τζιτζικώστα κυρίως θέματα οικονομίας, καθημερινότητας και τοπικής αγοράς, αλλά και τις υποδομές κάθε περιοχής, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους και το βιοτικό επίπεδο.

Μετά το πέρας των επισκέψεών του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Επισκέφτηκα τον Εύοσμο, την Πολίχνη και τις Συκιές, τρεις αστικές περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, με έντονο το στοιχείο της τοπικής αγοράς, που συνιστούν πόλους κατοικίας, με σημαντική αύξηση του πληθυσμού τους και συνεπώς των αναγκών σε υποδομές, οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και το βιοτικό τους επίπεδο. Η Περιφέρεια είναι παρούσα με το έργο της και σε αυτές τις πυκνοδομημένες περιοχές. Η κρισιμότερη παρέμβασή μας συνολικά για τη δυτική Θεσσαλονίκη είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της δυσοσμίας. Σε ένα πρόβλημα με το οποίο δεν τολμούσε να ασχοληθεί κανείς επί 40 χρόνια, εμείς δίνουμε λύση. Και βέβαια στις εμβληματικές παρεμβάσεις μας είναι η δημιουργία μητροπολιτικού υπερτοπικού πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, για την οποία η Περιφέρεια είναι ο πρώτος φορέας που διαθέτει 19 εκατομμύρια ευρώ, για να γίνει πράξη ένα όνειρο δεκαετιών για όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη.
Λύσεις στην καθημερινότητα δίνουμε και με τα έργα ανάπλασης και τη δημιουργία πυρήνων πρασίνου και αναψυχής στον Εύοσμο. Με τη μεγάλη ανάπλαση στην περιοχή πάνω από την περιφερειακή οδό, με την ανάπτυξη πρασίνου σε σχολικές αυλές και με τον εξοπλισμό των τμημάτων ένταξης των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, με την αναβάθμιση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, με την ανέγερση διώροφης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, με την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου, ιατρείου και παντοπωλείου και με την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας.
Επίσης, στην Πολίχνη διευθετείται το τοπικό ρέμα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και ενισχύονται οι υποδομές. Δίνουμε ανάσα στον συνεχώς αυξανόμενο μαθητικό πληθυσμό, με νέα σχολεία, που θα κατασκευαστούν, όπως το 24ο και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το 4ο και 7ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, το 12ο Δημοτικό και το 11ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης. Δίνουμε διέξοδο στους νέους στον αθλητισμό με τις παρεμβάσεις που χρηματοδοτήσαμε για τη βελτίωση σημαντικών εγκαταστάσεων στην Πολίχνη, όπως στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον οικισμό Μεγάλου Αλεξάνδρου και στα δυο μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πολίχνης, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αθλητικές κυψέλες της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Στις Συκιές αρχίζουμε τη διαμόρφωση πράσινου υπαίθριου χώρου επί της οδού Ρήγα Φεραίου στη λαϊκή αγορά, ενώ δρομολογήσαμε και την ανάπλαση του πάρκου «Ρουμανικών» στη Νεάπολη. Χρηματοδοτούμε την ανακατασκευή και διαμόρφωση χώρου πρασίνου μεταξύ των οδών Μεσολογγίου – Πλαστήρα – Λευκάδος, ώστε να δημιουργηθεί το «Πάρκο των Ήχων». Ταυτόχρονα υποστηρίζουμε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, εξοπλίσαμε τα τμήματα ένταξης των σχολείων του Δήμου και τον ενισχύσαμε με εξοπλισμό για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Με λόγια λίγα και έργα πολλά δυναμώνουμε τη δυτική Θεσσαλονίκη, δυναμώνουμε τη Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

 
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες