ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θριάμβευσε επί του Ράφαελ Ναδάλ

Τεράστια νίκη πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επί του Ράφαελ Ναδάλ στο τουρνουά της Μαδρίτης, εξασφαλίζοντας μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-4, 2-6, 6-3 τον Ράφα Ναδάλ στο χώμα στον ημιτελικό του Madrid Open και θα παίξει την Κυριακή στις 19:30 κόντρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στον 2ο τελικό Masters της καριέρας του αλλά για πρώτη φορά καταφέρνει να κερδίσει το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, τον «Βασιλιά» στο χώμα, τον Ράφα Ναδάλ.
Είναι ο 14ος παίκτης στην ιστορία που κερδίζει τον Ναδάλ
στο χώμα και γράφει ιστορία. Σπουδαία ιστορία. Με ώριμο παιχνίδι, με συνεχή μπρέικ και με πίστη στο πλάνο του έκανε τη Μαδρίτη να υποκλιθεί στο ταλέντο του.
Ο Τσιτσιπάς είναι ήδη στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης και συνεχίζει… Στον τελικό θα παίξει με τον σπουδαίο Σέρβο τον οποίο είχε κερδίσει στο μοναδικό ματς της καριέρας του στο Τορόντο όταν όμως εκείνος ήταν στο Νο10.
Κέρδισε τον Ναδάλ σε 2 ώρες και 28′ και έφτασε στην 8η νίκη του στο Tour.
Το 1ο σετ ήταν εκπληκτικό για τον Τσιτσιπά. Με ώριμο παιχνίδι κατάφερε να κάνει τρία μπρέικ στον Ναδάλ ενώ ο ίδιος δέχτηκε δυο.
Ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 1-0 με μπρέικ αλλά ο Ναδάλ του το πήρε πίσω με νέο μπρέικ (1-1). Ο Ναδάλ προηγήθηκε με 1-2 αλλά ο Στέφανος με όπλο το τρομερό σερβίς του ισοφάρισε σε 2-2.
Ο Ναδάλ έκανε εύκολα το 2-3 αλλά ο Τσιτσιπάς ενώ έχανε με 40-0, κέρδισε το game και ισοφάρισε σε 3-3. Δεν έμεινε όμως εκεί αλλά με μπρέικ έκανε το 4-3 πριν του το πάρει πίσω με νέο μπρέικ ο Ναδάλ (4-4).

Με νέο μπρέικ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-4 και κέρδισε το πρώτο του σετ με 6-4.
Πάτησε… γκάζι ο Ράφα
Στο 2ο σετ ο Ναδάλ πέρασε μπροστά με 0-1 και 1-2 αλλά ο Τσιτσιπάς τον ισοφάρισε (1-1, 2-2). Ο Ισπανός έφτασε στο 2-3 και έκανε το 2-4 με μπρέικ.
Ο Ναδάλ κέρδισε το 3ο σερί game με άσο και έφτασε ένα βήμα πριν από το σετ (2-5). Με μπρέικ τα κατάφερε (2-6) και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 2ο σετ ο Στέφανος κέρδισε μόλις 13 πόντους και ο Ναδάλ 28!
Στο 3ο σετ ο Ισπανός έκανε το 0-1 αλλά ο Τσιτσιπάς αν και απειλήθηκε με διπλό μπρέικ πόιντ, ισοφάρισε σε 1-1. Στο 3ο game ο Στέφανος είχε διπλό μπρέικ πόιντ αλλά ο Ράφα κέρδισε και έφτασε στο 1-2.
Ο Τσιτσιπάς μετά από 26′ στο 3ο σετ και ενώ το ρολόι είχε «γράψει» 2 ώρες αγώνες ισοφάρισε σε 2-2.
Με μπρέικ στο 5ο γκέιμ έφτασε στο 3-2 και «πάγωσε» το γήπεδο! Ο Τσιτσιπάς συνέχισε ασταμάτητος, «έσβησε» τα δυο μπρέικ πόιντ του Ναδάλ και έκανε το 4-2.
Το 5-2 ήρθε με νέο μπρέικ! Με νέο μπρέικ ο Ναδάλ μείωσε σε 5-3 αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο 4ο ματς πόιντ κέρδισε με 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό!
Πηγή: www.newsone.gr