ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

“Μαγεία” Κριστιάνο Ρονάλντο. “Υποκλίθηκε” η Ελβετία – “Μαϊμού” πέναλτι με VAR|

Κριστιάνο εσύ… superstar! Χατ-τρικ του Ρονάλντο κόντρα στην Ελβετία (3-1) και πρόκριση της Πορτογαλίας στον τελικό του Nations League. Ο ηγέτης της ομάδας του Φερνάντο Σάντος «διόρθωσε» ακόμα και το λάθος του διαιτητή, Μπριχ, παρά τη χρήση του VAR.
Πήρε στις… πλάτες του την Πορτογαλία!  Μετά το διάλειμμα που έκανε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του (δεν έπαιξε στους αγώνες των ομίλων της διοργάνωσης) ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον πρώτο ημιτελικό του UEFA Nations League
Με χατ-τρικ του επιθετικού της; Γιουβέντους, η ομάδας του Φερνάντο Σάντος πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Nations League, νικώντας με 3-1 με την Ελβετία.

Στο 25’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε να εκτελέσει ένα μακρινό φάουλ και άφησε… άγαλμα τον Σόμερ, κάνοντας το 1-0 για την Πορτογαλία. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στην ισοφάριση στο 42’, όταν το σουτ του Σεφέροβιτς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Λίγο μετά τη συμπλήρωση 50 λεπτών είχαμε μια απίστευτη στιγμή, που στιγμάτισε τον αγώνα. ΟΙ Ελβετοί ζήτησαν πέναλτι, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπριχ το έδωσε σε καθαρή ανατροπή στους Πορτογάλους.. Ο διαιτητής πήγε τελικά στο VAR και καταλόγισε –λανθασμένα- παράβαση στην πρώτη φάση, που έφερε και το 1-1 για την Ελβετία.
Οι Ελβετοί ζήτησαν πέναλτι, αλλά ένα λεπτό μετά το κέρδισαν οι Πορτογάλοι. Ο Μπριχ όμως πήγε τελικά στο VAR για να πάρει… .πίσω το πέναλτι των Ιβήρων και να δώσει (λανθασμένα) αυτό της Ελβετίας!
Ο Ροντρίγκεζ δεν άφησε το… δώρο ανεκμετάλλευτο και ισοφάρισε σε 1-1 για τους Ελβετούς, παρά την προσπάθεια του Ρούι Πατρίτσιο.
Το ματς έδειξε πως θα πάει στην παράταση, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν επέτρεχε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο ηγέτης της Γιουβέντους και της Πορτογαλίας σκόραρε στο 88’ και στο 90’ με δύο όμορφα σουτ, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος.