ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

 Ολοκληρώθηκε συγκροτημένα το συλλαλητήριο και η διαδήλωση των εργατικών συνδικάτων, ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στην Αθήνα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα.

Νωρίτερα στα Προπύλαια χιλιάδες απεργοί απαίτησαν «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη». Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Περίπου 30 άτομα που βρίσκονται μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πέταξαν πέτρες στην αστυνομία ή οποία με τη σειρά της πέταξε χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Τα επεισόδια γρήγορα πήραν έκταση στην οδό Πανεπιστημίου και στη Σταδίου, όπου ένα βαν τυλίχτηκε στις φλόγες μπροστά στην Παλαιά Βουλή. 

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε δεκάδες κουκουλοφόρους και ΜΑΤ, έπειτα από τη λήξη της πορείας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Την ώρα που άτομα που συμμετείχαν στην πορεία έφτασαν στον ΟΣΕ, σημειώθηκαν επεισόδια με τους κουκουλοφόρους να πετάνε μολότοφ και τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν ρίψεις χημικών.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις και χωρίστηκαν από τη μεγάλη πορεία.