ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Στα χέρια των αρχών τα πολυσέλιδα πορίσματα για την τραγωδία των Τεμπών: Πληροφορίες ότι επίκεινται νέες διώξεις

 
Νέες διώξεις για την τραγωδία των Τεμπών προοιωνίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων που βρίσκονται από το απόγευμα της Τετάρτης στα χέρια των αρχών

Οι δύο δικαστικοί πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή για να συντάξουν πόρισμα για την τραγωδία, μέσα σε μία εβδομάδα από τα τραγικά γεγονότα, παρέδωσαν ήδη το πόρισμα τους στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σκάι, τα πορίσματα είναι πολυσέλιδα και βρίσκονται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας, ενώ πληροφορίες από δικαστικές πηγές ισχυρίζονται ότι περιλαμβάνουν κρίσιμα στοιχεία.

Παράλληλα, οι ανακριτικές ενέργειες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εκτός απροόπτου ενδέχεται να ασκηθούν και αύριο νέες ποινικές διώξεις.

Οι ανακριτικές διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε δύο επίπεδα:

  • Πρώτον για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε αυτή τη φάση, στον επιθεωρητή που τοποθέτησε τον ακατάλληλο και άπειρο σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες
  • Δεύτερον οι έρευνες ήδη στρέφονται και στον σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας που όφειλε να είναι στο πόστο του ως τις 11 και έφυγε νωρίτερα.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζουν πληροφορίες από ανακριτικές πηγές, ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, καθώς τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί.

Παραμένει όμως άγνωστο αν προσπάθησε να τον βρει στο κινητό, αν τον πήρε και δεν απαντούσε, κάτι που θα φανεί από τις έρευνες στο τηλέφωνο του σταθμάρχη που έχει ήδη κατασχεθεί.