ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Πάρνηθα – Εφιαλτικές εικόνες στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο – Κατεβαίνει σιγά σιγά στον οικισμό η φωτιά – Ακούγονται ισχυρές εκρήξεις στο σημείο

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Πάρνηθα – Εφιαλτικές εικόνες στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο – Κατεβαίνει σιγά σιγά στον οικισμό η φωτιά – Ακούγονται ισχυρές εκρήξεις στο σημείο
 Αντιδήμαρχος Φυλής: «Συνεχείς αναζωπυρώσεις, ακούγονται εκρήξεις, όλα δείχνουν εμπρησμό» - Οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και πραγματοποιούν ένοπλες περιπολίες, συλλαμβάνοντας εμπρηστές στον Έβρο

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Φυλή και κατέκαψε ό,τι βρήκε διάβα της, για να φτάσει το απόγευμα στα όρια του Μενιδίου και να αρχίζει να απειλεί άμεσα τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

 

Εκκενώθηκαν οικισμοί, περιουσίες και σπίτια έγιναν στάχτη και η νύχτα αναμένεται δύσκολη καθώς η Πάρνηθα παραμένει σε άμεσο κίνδυνο.

Φωτιά στη Σαμοθράκη: Εκκενώνεται η περιοχή Κορφούδι

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης (22/8) στη Σαμοθράκη.

Πριν λίγα λεπτά ήχησε το 112 για την περιοχή Κορφούδι.

Συγκεκριμένα το μήνυμα λέει:

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κορφούδι απομακρυνθείτε προς Λιμένα Θερμά».

Φωτιά τώρα στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική αργά το βράδυ της Τρίτης (22/8) για φωτιά που ξέσπασε στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας.

Η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση στον κάμπο του Γαλατά και συγκεκριμένα στο ανάχωμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες γλύτωσε το συσκευαστήριο στην περιοχή με την πυροσβεστική να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Επίσης προστατεύτηκε και μια κτηνοτροφική μονάδα.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 13 οχήματα.

Φωτιά στη Βοιωτία: Εκκενώνεται το χωριό Ζάλτσα

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων στην Βοιωτία παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε πολλά σημεία.

Πριν λίγη ώρα ήχησε ξανά το 112 αυτή τη φορά για το χωριό Ζάλτσα.

Το μήνυμα λέει:

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ζάλτσα εκκενώστε τώρα μέσω Παναγίας Καλαμιώτισσας προς Κυριάκι».

Tι συμβαίνει στον Έβρο

Η κατάσταση αυτήν την στιγμή στον Έβρο όπως την πληροφορούμαι από φίλο και κάτοικο της περιοχής, την οποία τα κανάλια της Λίστας Πέτσα αποκρύπουν:

1. Έχουν καεί χιλιάδες ελαιόδεντρα, τα οποία τροφοδοτούσαν τα ελαιοτριβεία της περιοχής. Πολλά ελαιοτριβεία έγιναν απευθείας στόχος εμπρησμών. Τα ελαιοτριβεία της Θράκης είναι κατά βάση από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά και περιβαλλοντικά φιλικά στην Ευρώπη.
2. Οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και πραγματοποιούν ένοπλες περιπολίες, καθώς η Αστυνομία αδυνατεί να καλύψει όλα τα περιστατικά λόγω κορεσμού.
3. Οι πολιτοφυλακές που δεν έχουν άμεση οπτικη επαφή και δυνατότητα συντονισμού μεταξύ τους έχουν δημιουργήσει ομάδες στα ΜΚΔ προκειμένου να αλληλοενημερώνονται και να συντονίζονται.
4. Ο στρατός και η αστυνομία συνέλαβαν 20 οπλισμένους λαθρομετανάστες που έφεραν εμπρηστικούς μηχανισμούς, κοντά σε κατάστημα της αλυσίδας Lidl. Κατά την διάρκεια της σύλληψης αναταλλάχθηκαν πυροβολισμοί. Δεν αναφέρονται τραυματίες ή νεκροί.
5. Έχουν εντοπιστεί και εξουδετερωθεί τουλάχιστον 25 εμπρηστικοί μηχανισμοί εντός του ελαιώνα του Αγίου Γεωργίου και κοντά σε ελαιοτριβεία και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Οι οπλισμένες πολιτοφυλακές αυτήν την στιγμή καταδιώκουν ομάδα Πακιστανών εμπρηστών που κινείται εντός του δάσους.
Είθε οι οπλισμένες πολιτοφυλακές της Θράκης να γίνουν παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Αυτήν την στιγμή έχουμε πόλεμο μέσα στην χώρα μας και θα ακολουθήσει αστικός πόλεμος μεγάλης κλίμακας. Όχι στο Αιγαίο. Εδώ, δίπλα στις πολυκατοικίες και στις πλατείες μας. Όσοι εξακολουθείτε να πουλάτε ανθρωπισμούς μην ελπίζετε σε κάτι καλύτερο, γιατί θα έρθει η σειρά σας πολύ σύντομα.
Απο διαδικτυακό φίλο

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα