ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Συμφωνία με Τουρκία: Υπουργοί και ηγεσία ενόπλων δυνάμεων δεν πήγαν στα νησιά για Πάσχα ( τη ψήνουν με τους Τούρκους )

 Από τη Δευτέρα συζητείται ευρέως το γεγονός ότι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας δεν πήγε τη γιορτή του Πάσχα στα νησιά του Αιγαίου να τσουγκρίσει αυγά και να επισκεφτεί στρατόπεδα.

Τυχαίο δεν μπορεί να είναι.

 Το γεγονός δημιουργεί επιπρόσθετα ερωτηματικά, καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα της Τουρκίας. Κάθε φορά, μάλιστα, που ένας υπουργός ή ένας στρατηγός επισκεπτόταν στρατόπεδα σε νησιά του Αιγαίου, ιδίως το Πάσχα, η Άγκυρα απαντούσε με σωρεία παραβάσεων, ενώ δεν δίσταζε να παρενοχλεί και τα αεροσκάφη ή τα ελικόπτερα που μετέφεραν ακόμα και Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον πρωθυπουργό!

 Το ερώτημα είναι εάν για τις μη επισκέψεις το Πάσχα υπάρχει συμφωνία με την Τουρκία. Και αν αποτελεί “αντάλλαγμα” για μορατόριουμ από πλευράς Τουρκίας σε άλλους τομείς!

 Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση. Ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Αναμένονται ξεκάθαρες απαντήσεις!


Το Eδώ Πιερία  News, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το Eδώ Πιερία  news ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.