ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Κρέμα με φράουλες στον φούρνο από τον Στέλιο Παρλιάρο



Υλικά

  • Για 8-10 άτομα
  • 500 γρ. γάλα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. κρόκοι αυγών (από 5 αυγά μεσαίου μεγέθους)
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 130 γρ. φράουλες φρέσκες πολτοποιημένες
  • φ

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα
    γάλακτος.

    Βήμα 2

    Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Πριν το
    γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3 και το αδειάζουμε στο μείγμα των
    αυγών.

    Βήμα 3

    Ανακατεύουμε και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα του
    γάλακτος που βράζει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου η κρέμα
    κοχλάσει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τον πολτό φράουλας.

    Βήμα 4

    Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καθαρό και κρύο σκεύος και σκεπάζουμε με
    μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος. Αφήνουμε
    στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.

    Βήμα 5

    Ξαναχτυπάμε με το φτερό στο μίξερ έως ότου πετύχουμε μία λεία κρέμα.
    Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα τσέρκι ή ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο
    διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C
    για 30΄-40΄.

    Βήμα 6

    Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με φράουλεςράουλες κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα