ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Εκλογές “θρίλερ” – Το 4-0, το 3-1 και το 2-1-1!

 Του Δημήτρη Δένη

Στις 25 Ιουνίου θα γίνουν ξανά εθνικές εκλογές, αυτήν τη φορά με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής. Άρα ότι έγινε μέχρι σήμερα, πλην της σειράς εκλογής που θα υπάρξει λίστα, το ξεχνάμε! Δηλαδή, θα μου πείτε, ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει το 3-1 που έχουμε σήμερα και να δούμε κάποιον ή κάποιους άλλους στη βουλή; Ναι!!!

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα, ότι οι 2 πρώτοι της ΝΔ (Φώντας και Άννα), αν δεν… καταστραφεί ο πλανήτης, θα εκλέγουν κανονικά. Άρα μιλάμε για τους υπόλοιπους 2 που θα τους ακολουθήσουν στην “λεωφόρο της δόξας”! Δηλαδή υπάρχουν πιθανότητες να μην δούμε στην νέα Βουλή τους 2 νεοεκλεγέντες, τον Σπύρο και τον Σάκη; Φυσικά!

Αν πχ μπει στην βουλή η “Νίκη” (πιθανό σενάριο!) και ταυτόχρονα πέσει η ΝΔ κάτω από 38,5 %, τότε πάμε στο 2-1-1! Αυτό θα γίνει και αν μαζί με την “Νίκη” μπει και η Κωνσταντοπούλου στη βουλή και η ΝΔ κρατήσει τα τωρινά της ποσοστά! Και το 4-0; Κι αυτό έχει τις πιθανότητές του, αν και λιγότερες, σε περίπτωση που οι πολίτες αποφασίσουν να στείλουν ενισχυμένη την ΝΔ στην επόμενη βουλή! Με την προϋπόθεση φυσικά, ότι θα μπει μόνο ένα ακόμα κόμμα!

Σας μπέρδεψα; Ε, ναι! Σας το γράφω ξανά. Μόνο ο Φώντας και η Άννα είναι σίγουροι! Και το τωρινό το 3-1 έχει φυσικά τις πιθανότητές του, αν και σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με τον προηγούμενο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής! Και ποιοι είναι αυτοί που περιμένουν στη γωνία για τις 2 θέσεις, πλην του Σπύρου (ΝΔ) και του Σάκη (Σύριζα), που ήδη τις κατέχουν και ενδέχεται να παραμείνουν, αλλά θα περάσουν μεγάλη αγωνία μέχρι τότε;

Πρώτος πρώτος ο Κώστας από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρουσιάστηκε ενισχυμένο και ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στις 25 και σε εθνικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο! Ύστερα είναι και η… Νίκη (όχι η Κεραμέως!), που μπορεί να πάρει έδρα ΚΑΙ στην Πιερία με τον Νάκη (Κομνηνό)! Βλέπετε κάποιοι ρασοφόροι, αλλά και ένθερμοι εν Θεώ αντιεμβολιαστές, είναι έτοιμοι να πάρουν τη ρεβάνς!!!

Κι ενώ όλοι αυτοί (πλην Φώντα και Άννας φυσικά!), κοντεύουν να σκάσουν από την αγωνία τους, εμείς ζούμε στον νομό που με τις άπειρες και καθημερινές συγκινήσεις που μας προσφέρει, δεν μας αφήνει να βαρεθούμε ποτέ! Καλό βόλι σε όλες και σε όλους!