ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

13 χρόνια Σοφία Μαυρίδου – Ένας… πρόχειρος απολογισμός!

 Πάμε για ανάπτυξη με όραμα, ή μένουμε στην… σιγουριά της μετριότητας στα “πρότυπα” της δεκαετίας του 80;

Ναι, είναι 13 ολόκληρα τα χρόνια που η Σοφία Μαυρίδου είναι στο τιμόνι της περιφερειακής ενότητας Πιερίας και αν εκλεγεί και φέτος, πάει στα 18 (ούτε ο Ερντογάν να ήταν!!!), μιας και οι αυτοδιοικητικές θητείες, έγιναν ξανά πενταετείς! Το πιο πιθανό είναι ότι κουράστηκε (αν και αρνείται να το δεχθεί!) και το σίγουρο ότι… κούρασε. Όχι όμως όλους!!! Ας πούμε πρώτα τα θετικά της…

1. Φροντίζει να έχει καλές ή στην χειρότερη τυπικές σχέσεις με όλους τους ισχυρούς του τόπου (Μητροπολίτη, Βουλευτές, Δημάρχους, επιχειρηματίες κτλ), αλλά και με τους απλούς πολίτες, τους οποίους, όταν τους συναντά, τους υπενθυμίζει πόσο πολύ “τους αγαπά” και πως θα πρέπει κάποια στιγμή να περάσουν από το γραφείο της “για έναν καφέ”, άσχετα αν δεν τον έχουν πιει ποτέ! Τους αρκεί ο καλός της ο λόγος, αλλά και που τους το προτείνει κάθε φορά που τους συναντά !

2. Στα χρόνια της ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της περιφερειακής οδού της πόλης της Κατερίνης. Μπορεί να την βοήθησαν οι πάντες, όμως το έργο χρεώθηκε σε αυτήν!

3. Σε πλημμύρες και χιόνια, κινεί σχετικά γρήγορα τον κρατικό μηχανισμό στον νομό. Άλλες φορές επιτυχώς και άλλες όχι! Μια φορά μόνο την πάτησε με τα χιόνια που έκλεισαν όλοι οι δρόμοι κι έριχναν αλάτι πάνω στον… πάγο και από τότε είναι σε επιφυλακή!

4. Δεν απασχόλησε ποτέ την κοινή γνώμη με την προσωπική και οικογενειακή της ζωή. Σε αυτό της βγάζουμε το καπέλο!

Και πάμε και στα σημεία που υστέρησε, ή δεν πέτυχε…

1. Για αξιοποίηση του Ολύμπου μιλά (και κάνει συνεχείς δράσεις, εκδόσεις βιβλίων, video κτλ), αλλά ο Όλυμπος και τα Πιέρια, είναι από πλευράς υποδομών και τουριστικής αξιοποίησης, όπως ήταν και στην δεκαετία του 80!

2. Δεν έκανε καμία παρέμβαση, ώστε να γκρεμιστεί το επικίνδυνο τερατούργημα, το λιμάνι της Παραλίας, που είναι πηγή όλων των δεινών της περιοχής. Ούτε έκανε κάποια ενέργεια, σε συνεργασία με την εκάστοτε διοίκηση του λιμενικού ταμείου, ώστε κάποια στιγμή να αποκτήσουμε μαρίνες που θα φιλοξενούν χιλιάδες τουρίστες υψηλού εισοδήματος. Επίσης δεν πάτησε πόδι στα χαζά σχέδια του Λιμενικού ταμείου για… υδατοδρόμιο, το οποίο δεν έχει κανένα νόημα, αφού ΌΛΑ (αεροδρόμια κτλ) είναι κοντά οδικώς, δεν έχουμε απέναντι κάποια νησιά ώστε να έχει νόημα η ύπαρξη του και η Χαλκιδική είναι μόλις 1 ώρα οδικώς από δω!

3. Δεν έκανε ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΌ για την δημιουργία ενιαίου και συνεχούς και αδιάκοπου παραλιακού δρόμου, που θα ξεκινά από τους Νέους Πόρους και θα καταλήγει στην Νέα Αγαθούπολη. Έτσι, δεν θα έμενε κανένα παραλιακό σημείο αναξιοποίητο και θα γινόμασταν πραγματική olympusriviera και όχι όπως τώρα, που ο κάθε καουμπόης σταματά τον παραλιακό δρόμο για να τον κάνει πάρκινγκ, στάβλο, χωράφι, οικόπεδο ή μάντρα! Εννοείται πως σε αυτόν τον δρόμο θα απαγορεύονταν η κίνηση σε νταλίκες (υπάρχουν 1000 τρόποι), ώστε να μην υποβαθμιστεί ποιοτικά το αρχικό consept, αλλά και να μην επιβαρύνεται ταυτόχρονα η κυκλοφορία στον Αυτοκινητόδρομο από την κίνηση των ντόπιων οχημάτων του παραλιακού μετώπου!

4. Και μιας και είπαμε για Αυτοκινητόδρομο, αυτό το κακό, να μην γίνεται κανένα έργο (από τα τρέχοντα) το φθινόπωρο, την άνοιξη και τον χειμώνα και να κλείνει ο δρόμος στην αρχή του καλοκαιριού, ώστε να ωφελείται, έστω έμμεσα, ο τουρισμός στην Χαλκιδική εις βάρος του δικού μας, κάνεις δεν μπόρεσε ποτέ να το εξηγήσει. Και ως Αντιπεριφερειάρχης, ποτέ δεν έσπασε αυγά να κάνει ομελέτα, δεν τόλμησε ποτέ να συγκρουστεί με την εταιρία!

5. Ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την δημιουργία ταμιευτήρων νερού σε όλο τον νομό (ειδικά στον βόρειο), ώστε να μην υποφέρουν ο τουρισμός και οι αγρότες. Μία σέλφι δίπλα σε χαντάκια και κανάλια που ξεχορτάριασε, ή δίπλα στην… στραβή διαγράμμιση που κάνει με κακής (προφανώς) ποιότητας μπογιά στους δρόμους ευθύνης της με εκείνο το τσικρίκι (και όχι με το σούπερ ηλεκτρονικό όχημα ακριβείας που διαθέτει η ΠΕΠ!), είναι ότι καλύτερο μας προσφέρει καθημερινά σε θέματα συντήρησης και… ψυχαγωγίας!

6. Ποτέ δεν “την έψαξαν” σοβαρά οι υπηρεσίες της με τις μονάδες που μολύνουν τα κανάλια, την θάλασσα και τον αέρα συστηματικά (και που δεν διαθέτουν φίλτρα ή βιολογικό της προκοπής, ή που για λόγους κόστους δεν τα λειτουργούν), αλλά “παίζανε” με μια μόνο μονάδα, η οποία αναγκάστηκε στο τέλος να κατασκευάσει και να λειτουργεί τον καλύτερο βιολογικό της βορείου Ελλάδος, ώστε να γλιτώσει την ρετσινιά και την εχθρική αντιμετώπιση των υπηρεσιών της “νομαρχίας”…

Και θα μου πείτε τώρα, αν φύγει η Σοφία, ποιος θα μπει στην θέση της, που θα είναι και καλύτερος; Εδώ θα χρειαστεί σκέψη και μελέτη από όλους μας, όταν ο Τζιτζικώστας θα μας παρουσιάσει ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο. Αν εκεί μέσα δούμε κάποιον νέο και άφθαρτο άνθρωπο, με ικανότητες, με γνώσεις, με όραμα, με όρεξη για δουλειά και με μηδενική διαπλοκή, τότε ίσως να έχει φτάσει η ώρα για την μεγάλη αλλαγή, γιατί 13 χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά!

Αν όμως το ψηφοδέλτιο το φτιάξει ξανά η ίδια, τότε θα αναγκαστούμε για αλλά 5 χρόνια, να αρκεστούμε στην μετριότητα, στην ανύπαρκτη ανάπτυξη και στο μηδενικό όραμα…

https://olympospieria.com/13-chronia-sofia-mayridoy-enas-procheiros-apologismos/?fbclid=IwAR0EEmUu7ggHccyDGnHtYsPTxTHdA3Bt7NRtc21JkgFTbjjnz4aTuQy8orw