ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Φως στην πρόσληψη των υπαλλήλων καθαριότητας από τους Δήμους

Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες προβλέπει το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών πρόσληψης εποχιακού προσωπικού στους Δήμους, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις έκτακτες ανάγκες όπως είναι η καθαριότητα, η πρόσληψη ναυαγοσωστών και υδρονομέων. Το θέμα έχει προκύψει καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα απαγορεύεται η πρόσληψη προσωπικού στο μέσο της προεκλογικής περιόδου και όταν δεν έχει ορκιστεί κυβέρνηση, γεγονός που οδήγησε στην Πιερία τόσο τον Δήμο Κατερίνης, όσο και τον Δήμο Δίου - Ολύμπου στο να προχωρήσουν σε ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Μάλιστα, στην Κατερίνη από σήμερα αναμένεται να λάβουν δράση τα μηχανήματα και το προσωπικό της ιδιωτικής εταιρίας, στην οποία ο Δήμος Κατερίνης έχει αναθέσει την αποκομιδή και τη συντήρηση του πρασίνου, σε συνεργασία με τους δικούς της υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας.
Εξάλλου, για όλους τους ανθρώπους των Δήμων, η ¨μαύρη" ημέρα για την αυτοδιοίκηση, είναι η ημέρα που η αρχαιότερη αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, η αποκομιδή των απορριμμάτων δίνεται σε ιδιώτες και ο Δήμος για οποιονδήποτε λόγο δεν καταφέρνει να εκτελέσει το λόγο για τον οποίο πρωτουπήρξε. Για την ιστορία η άλλη αρχαιότερη αρμοδιότητα είναι η αδειοδότηση των οίκων ανοχής. Ελπίζουμε εκεί να μην αναγκαστεί κανείς να τη δώσει στους ιδιώτες...