ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σκληρή κόντρα Σαμαρά - Τσίπρα

Φωτογραφία για Σκληρή κόντρα Σαμαρά - Τσίπρα
Για τη σκληρή μάχη που θα τεθεί στο επίκεντρο των εκλογών προϊδέασαν με τις ομιλίες τους, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων τους... τόσο ο Α. Σαμαρά, όσο και ο Αλ. Τσίπρας.

Αμφότεροι εξαπέλυσαν σφοδρά -έως δηλητηριώδη- πυρά απέναντι στο βασικό τους αντίπαλο. Οι ομιλίες διεξήχθησαν με μικρή χρονική απόσταση και στην ίδια αίθουσα.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα debate ανάμεσα σε δύο δυνάμει πρωθυπουργούς.

Α. Σαμαράς

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και έθεσε από τη δική του πλευρά το δίλημμα των εκλογών.

Στρεφόμενος προς τους πολιτικούς του αντιπάλους ανέφερε: "Έχουμε από τη μία εκείνους που μας έφεραν μέχρι εδώ και από την άλλη εκείνους που επιδιώκουν να μας βγάλουν από την Ευρώπη, δεν έχουν σχέδιο".

Και πρόσθεσε: "Προκαλούν ανησυχία στους πολίτες πότε με τις καταθέσεις, πότε με τις επιχειρήσεις που θέλουν διώξουν και άλλοτε να τις φορολογήσουν και πότε με την Αστυνομία που τη διάλυσή της ακόμη προτείνουν. Με αλαζονεία και σύγχυση, αλλά και φόβο για τον ίδιο τους τον εαυτό. Απέκτησαν ξαφνική δύναμη, είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες".

Και κλιμάκωσε την επίθεση του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: "Είναι ομοσπονδία από συνιστώσες αριστερών ομάδων που ξεκινούν από την νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία".

Συνέχισε την επίθεσή, σημειώνοντας ότι ρωτάνε κάποιοι "αν τους θεωρείτε τόσο επικίνδυνους γιατί προτείνατε να τους στηρίξετε; Η απάντηση είναι απλή: ότι θέσαμε σαν μοναδικό όρο την παραμονή στην Ευρώπη αλλά δεν ήθελαν".

Αλ. Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της παράταξης Αλέξης Τσίπρας. "Η επιμονή Σαμαρά και Βενιζέλου στο μνημόνιο οδήγησαν τη χώρα στις κάλπες", είπε.Επισήμανε, ότι ο κ. Σαμαράς πρωτοστατεί στις τελευταίες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αποδεικνύει την πλήρη αναξιοπιστία και απαξίωση του παλιού πολιτικού κόσμου, όταν δεν θυμάται τη ψήφο του στο μνημόνιο και τις επιστολές στην κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ.

Θέτοντας το δικό του δίλημμα των εκλογών, τόνισε: "Ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο κοινό πρόγραμμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είναι ένα μεταφρασμένο στα ελληνικά μνημόνιο".

Ο ίδιος επισήμανε ότι το προσκλητήριο Σαμαρά σε πρόσωπα, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, "αποτελεί εγγύηση στους δανειστές για το μνημόνιο".

Κατόπιν, υποστήριξε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη κινδυνεύει από τη συνέχιση του μνημονίου. "Όλοι μιλούν για αλλαγή του Δημοσιονομικού Συμφώνου, αυτού που Βενιζέλος και Σαμαράς έσπευσαν να ψηφίσουν νύχτα στη Βουλή", είπε.

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες Σαμαρά περί ανεύθυνων του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: "Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί".
nooz.gr