ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΚΟΥΠΙΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ Αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων η Νικολαϊδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης


Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, στο Τρακάι της Λιθουανίας όπου διεξήχθη 11-15 Ιουλίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων.
Η Νικολαΐδου (τρίτη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στις νεάνιδες το 2010) αγωνίστηκε στο διπλό σκιφ γυναικών μαζί με την Έλενα Διαμάντη του Ν.Ο. Ιωαννίνων.
Η πολύ καλή κατάσταση του Ελληνικού
πληρώματος έγινε φανερή ήδη από τον προκριματικό όπου τερμάτισε πρώτο και πέρασε απευθείας στον ημιτελικό του Σαββάτου, όπου με ένα πολύ δυνατό φίνις τερμάτισε και πάλι πρώτο, εξασφαλίζοντας μια θέση στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.
Η Αυστρία και η Ελλάδα ήταν οι δυο νικήτριες των δυο ημιτελικών, έχοντας φέρει σχεδόν ίδιο χρόνο. Βρέθηκαν δίπλα- δίπλα στην εκκίνηση του τελικού έτοιμες να αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους.
Το πλήρωμα της Αυστρίας ήταν οι περσινές χάλκινες νικήτριες του αγωνίσματος ενώ οι Νικολαΐδου και Διαμάντη μόλις είχαν προσπαθήσει να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να το καταφέρουν. Αλλά στην αρχή το πλήρωμα της Ρωσίας ήταν αυτό που προπορεύτηκε.
Αμέσως οι Ελληνίδες αντέδρασαν και πέρασαν πρώτες, ενώ ακολούθησε και η Αυστρία πολύ κοντά. Το πλήρωμα της Ελλάδας διατήρησε την πρώτη θέση, ακολουθούμενο πολύ κοντά από το πλήρωμα της Αυστρίας μέχρι τα τελευταία μέτρα, οπότε η Λευκορωσία άρχισε να πιέζει τα δυο προπορευόμενα πληρώματα και σε μια τελευταία προσπάθεια το πλήρωμα της Αυστρίας πέρασε πρώτο τη γραμμή του τερματισμού, αφήνοντας δεύτερες πολύ κοντά τις Νικολαΐδου - Διαμάντη και τρίτο το πλήρωμα της Λευκορωσίας, με τα πληρώματα της Λιθουανίας, Γαλλίας και Ρωσίας να ακολουθούν.
Αμέσως μετά τον αγώνα τα δυο κορίτσια δήλωσαν: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με το Αργυρό μετάλλιο! Η προσπάθειά μας απέδωσε αν και γίναμε πλήρωμα τους τελευταίους δύο μήνες».
Γ. Μελετλίδης, Πρόεδρος ΝΟΚΑΤ
Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Γιώργος Μελετλίδης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη μεγάλη επιτυχία της Κατερίνας Νικολαΐδου που για δεύτερη φορά φέρνει ένα Παγκόσμιο μετάλλιο στην Πιερία μας, συνεχίζοντας την πορεία τόσων μεγάλων αθλητών που έχουν τιμήσει τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης και πρόσθεσε:
«Η διοίκηση του Ν.Ο.ΚΑΤ. θα στέκεται πάντα δίπλα στην Κατερίνα Νικολαΐδου, αλλά και όλους τους αθλητές του, προσπαθώντας να κάνει το καλύτερο δυνατό για να στηρίξει την προσπάθειά τους. Της ευχόμαστε πάντα υγεία και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».
Γ. Μπικογιάννης, Προπονητής κωπηλασίας ΝΟΚΑΤ
Αλλά και ο προπονητής κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κ. Γ. Μπικογιάννης δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.
«Πιστεύω ότι τα κορίτσια κατάφεραν να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της Κατερίνας και γεμίζει αισιοδοξία όλους τους συναθλητές της, αλλά και τους φίλους και τη Διοίκηση του ΝΟΚΑΤ όπως είπε και ο Πρόεδρος.
Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα πανηγυρίσουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».