ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Απαραίτητα για τη διατροφή των παιδιών τα μικρογεύματα


Τα ενδιάμεσα snacks αποτελούν γεύματα πρωταρχικής σημασίας, καθώς εφοδιάζουν άμεσα τον οργανισμό με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Έτσι, δεν θα πρέπει να παραλείπονται, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που συνήθως συνοδεύεται από την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας των παιδιών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα μικρογεύματα ή αλλιώς snacks είναι τα τρόφιμα αυτά που καταναλώνονται ενδιάμεσα από τα κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και μπορούμε να τα βρούμε ακόμη και εκτός σπιτιού. Όταν τα ενδιάμεσα γεύματα είναι υψηλής θρεπτικής αξίας, τότε συνεισφέρουν σημαντικά στην πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων, συστατικά απαραίτητα για τη σωστή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Η κατανάλωση μικρογευμάτων δεν συντελεί στην αύξηση του σωματικού βάρους, εφόσον συνυπολογίζονται στη συνολική πρόσληψη θερμίδων μέσα στην ημέρα. Αντίθετα συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους και στον συνεχή ανεφοδιασμό του οργανισμού με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Ένα τοστ με τυρί χαμηλών λιπαρών, κάποια καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα και βερίκοκα αποτελούν ορισμένες έξυπνες λύσεις. Εναλλακτικά συνδυάστε έναν 100% φυσικό χυμό φρούτων όπως μήλο, πορτοκάλι, βερίκοκο, αχλάδι με ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης εξασφαλίζοντας παράλληλα με εύκολο και εύχρηστο τρόπο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση.