ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Τι θέλει να μάθει ο Αλέξης για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων


Αναλυτικά στοιχεία για τους χειρισμούς του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Δημόσιας Περιουσίας ζήτησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Οικονομικών, σημειώνει μάλιστα δηκτικά «πως από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το ελληνικό δημόσιο έχει αποκλειστικά μόνο δαπάνες για αμοιβές μισθούς και αποζημιώσεις, παχυλά αμειβομένων φίλων και προσκείμενων στην Κυβέρνηση προσώπων, χωρίς την εκτέλεση οποιουδήποτε ουσιαστικού έργου το οποίο να εξυπηρετεί το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου».

Ο κ. Τσίπρας ζητά συγκεκριμένα να μάθει:

- Ποιο είναι το σύνολο των δαπανών και κάθε επιμέρους ποσό το οποίο δαπανήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για κάθε μία από τις ακόλουθες αιτίες για το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2010- Ιούνιος 2012

(α) Για την λειτουργία της Ειδικής Γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων μέχρι την κατάργησή της

(β) Το σύνολο των δαπανών για την ίδρυση και λειτουργία της Αν. Εταιρείας ΤΑΙΠΕΔ,

(γ) Το σύνολο των αμοιβών που καταβλήθηκαν για την πρόσληψη κάθε είδους συμβούλων και τα ονόματα των συμβούλων και το ύψος της καταβληθείσας αμοιβής.

(δ) Δαπάνες ταξιδιών (πού και ποιοi συμμετείχαν) για τον σκοπό των αποκρατικοποιήσεων.

(ε) Τον αριθμό και την ειδικότητα κάθε προσώπου μόνιμα συνεργαζόμενου με το Ταμείο ως και την συμφωνηθείσα αμοιβή του.

- Eπίσης, ποιό είναι το σύνολο των συμβασιοποιημένων αμοιβών τρίτων, ο ετήσιος προϋπολογισμός του Ταμείου και κάθε συμβατικής δαπάνης του Ταμείου για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

- Ποιος ο αριθμός, το είδος και το στάδιο, παραδοτέων των συμβεβλημένων συνεργατών –συμβούλων του Ταμείου που παραλήφθηκαν και εγκρίθηκαν (οριστικές, προμελέτες, οικονομικές, τεχνικές, νομικές)

- Και αν σκοπεύει να συνεχίσει την τακτική αυτή των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, στο τομέα των αποκρατικοποιήσεων, και την διασπάθιση δημοσίου χρήματος με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά επίσης να κατατεθούν στη Βουλή:

α) Αντίγραφα κάθε σχετικού εγγράφου που τεκμηριώνει και αποδεικνύει τα ανωτέρω στοιχεία.

β) Όπως επίσης οι αποφάσεις για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, την σύσταση επιτροπών αξιολόγησης, τα πρακτικά αξιολόγησης των επιτροπών αυτών, οι αποφάσεις πρόσληψης συμβούλων της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, και οι σχετικές συμβάσεις που υπεγράφησαν.