ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Επαναδιαπραγμάτευση ΤΕΛΟΣ



 Ο ορισμός της πολιτικής απάτης.Η πλαστή κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση τους έχει πλέον καταρρεύσει.Το πολιτικό βαρόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο.Πως η η χώρα θα εφαρμόσει αυτό που πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί;Η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους ήλθε..
Αν τελικά η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μετατεθεί για το μέλλον θα αποτελεί μια νέα ήττα της κυβέρνησης του καθεστώτος που εκτίθεται ανεπανόρθωτα σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τη μετεκλογική συμφωνία σχηματισμού του μνημονιακού συνασπισμού.

Ακόμα και η πλαστή κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση που επικαλέστηκαν τις 3 βδομάδες μετά τις εκλογές έχει πλέον καταρρεύσει.

Σε περίπτωση που η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, βάσει της οποίας ψηφίστηκαν τα 3 κόμματα ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απο το ισχνό πραγματικό 28% του εκλογικού σώματος μετατίθεται για το μέλλον, η εξέλιξη αυτή είναι προφανές ότι θα αποτελέσει πεδίο τριβών στον κυβερνητικό σχηματισμό και βεβαίως πεδίο τριβών σε πολιτικό επίπεδο.

Στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται ότι θα οξύνει την αντιπολιτευτική του δράση και το πολιτικό βαρόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο.

Όμως εδώ εγείρεται μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης..

Το κυβερνητικό σχήμα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν γνώριζαν ότι το μνημόνιο έχει καταρρεύσει και ότι δεν εφαρμόζεται;

Γιατί κατά την προεκλογική εκστρατεία τέθηκε πρώτο στην πολιτική ατζέντα των κομμάτων αυτών και μάλιστα με ανείπωτη επιθετικότητα ενάντια σε όσους πρότειναν καταγγελία των όρων του μνημονίου, οπότε και οι όροι διαχείρησης της κατάστασης θα ήταν τελείως διαφορετικοί;

Δεν αποτελεί τουλάχιστον πολιτική και ηθική απάτη ακόμα και σε βάρος των βολεμένων η/και των τρομοκρατημένων εκλογέων που τους ψήφισαν να επικαλούνται ένα επιχείρημα που προεκλογικά ήταν προβλέψιμο;

Είναι φανερό απο προχθές ότι η παρουσία της Τρόικα στην Αθήνα άλλαξε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Η τρόικα ουσιαστικά με την απόλυτη στάση της ακύρωσε το βασικό επιχείρημα του καθεστώτος για δήθεν επαναδιαπραγμάτευση

Η ντόπια δοσιλόγική διοίκηση αντί να το θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα δέχεται δουλικά-όπως φυσικά αναμενόταν-το επιχείρημα της Τρόικα που ζητάει πρώτα εφαρμογή του μνημονίου και εν συνεχεία επαναδιαπραγμάτευση!

Αυτό αποτελεί τον ορισμό του απόλυτου εμπαιγμού αυτών που τους ψήφισαν..

Η Τρόικα απαιτεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο και το ντόπιο καθεστώς συμφωνεί με την προοπτική να το εφαρμόσει και εν συνεχεία να το επαναδιαπραγματευθεί;

Τα γεγονότα αυτά αποτελούν παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό παράδοξο και παγκόσμια τραγική πρωτοτυπία.

Πως η η χώρα θα εφαρμόσει αυτό που πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί;

Η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους ήλθε..


stopcartel Newsdesk