ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Το Σάββατο το πρωί στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως.

Τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο τίμησε η Ελληνική Αστυνομία


Τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιο Αρτέμιο, τίμησαν το πρωί του Σαββάτου και οι Αστυνομικοί της Πιερίας.
Στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως στην Κατερίνη τελέσθηκε Δοξολογία, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας Αθ. Μαντζούκα, Αξιωματικών και Αστυνομικών που υπηρετούν στην Πιερία, καθώς και αρχών του τόπου.
Η Πολιτεία, τιμώντας την προσφορά του Αστυνομικού από το 2002 θεσμοθέτησε την 20η Οκτωβρίου ως "Ημέρα της Αστυνομίας".
Μετά την ενοποίηση των δύο Σωμάτων και την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, με εισήγηση της Θρησκευτικής Υπηρεσίας εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 398/1987 με το οποίο, αναγνωρίστηκε ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος προστάτης του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η δε 20ή Οκτωβρίου η ημέρα που τιμάται η μνήμη του, καθιερώθηκε ως επίσημη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Αθανάσιος Μαντζούκας, μετά το πέρας της Δοξολογίας, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, καθώς και το ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Αστυνομία αυτή τη δύσκολη περίοδο.
«Μεταβολές πολλές συμβαίνουν στο ανθρώπινο περιβάλλον. Πολιτισμικές, κοινωνικές και οικονομικές, οι οποίες μεταβολές έχουν θέσει σε αμφισβήτηση θεσμούς και αξίες που πάνω σε αυτά στηρίχθηκε το παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Παράλληλα, με τις ανατροπές αυτές εμφανίζονται φαινόμενα βίας τα οποία έχουν αλλάξει προς το χειρότερο την πραγματικότητα και την ασφάλεια των πολιτών. Ως Ελληνική Αστυνομία είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή, με γνώμονα πάντα το Συνταγματικό πλαίσιο, την κείμενη νομοθεσία και με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο.
Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τις ανησυχίες της κοινωνίας. Προερχόμαστε από το κομμάτι αυτό και βιώνουμε τις όποιες δυσκολίες, όμως δεν ξεχνούμε ποτέ την εκπλήρωση την αποστολής μας που είναι η ασφάλεια των συμπολιτών μας.
Με βάσει αυτό θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε την αποστολή μας και με κύριο πάντοτε γνώμονα τον άνθρωπο», δήλωσε ο κ. Μαντζούκας.