ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

νΠανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση


Επαγγελματιών  – Βιοτεχνών  – Εµπόρων

Ενώ ακόµα δεν καταφέραµε να πληρώσουµε τα προηγούµενα, η τρικοµµατική κυβέρνηση µε την ΕΕ και το ∆ΝΤ ρίχνει στην πλάτη µας νέους φόρους και χαράτσια σε µια περίοδο που όλο και περισσότεροι αυτοαπασχολούµενοι µένουν ανασφάλιστοι γιατί
δεν µπορούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ.
Ο νέος φορολογικός νόµος καταργεί τελείως το αφορολόγητο, µας φορολογεί από το πρώτο Ευρώ µε 26% και αυξάνει το Τέλος επιτηδεύµατος στα 650 Ευρώ (1.000 Ευρώ για τις εταιρείες), από 500 του προηγούµενου νόµου.
Την ίδια στιγµή µειώνουν τους φόρους στα µονοπώλια, τις ΑΕ, κατά 10-15%
Με το νέο φορολογικό, το µικροµάγαζο που είχε κέρδος 20.000 Ευρώ, µετά την πληρωµή των φόρων, το Τέλος Επιτηδεύµατος και τις Εισφορές του ΟΑΕΕ, θα του µείνουν για να ζήσει την οικογένειά του 9.000 Ευρώ περίπου, χωρίς να υπολογίσουµε
το Χαράτσι της ∆ΕΗ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
•         Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη άμεσης ανάγκης.
•         Μείωση 10% των ασφαλιστικών εισφορών  όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
•       θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς όρους και προϋπόθεσης ,ανεξαρτήτως χρέους και   Ρύθμιση των χρεών των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ με μακρόχρονες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.
•         Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν .
•         Αύξηση των συντάξεων κατά 10% , με κατώτερη σύνταξη στα 1.150 ευρω
•         Περιορισμός των εισαγωγών για προϊόντα που παράγονται από την βιοτεχνία.
•          Απαγόρευση της παραπέρα επέκτασης των πολυκαταστημάτων και των σουπερμάρκετ.
•         Θέσπιση επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη για τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους που οδηγούνται στην χρεοκοπία. Πάγωμα των χρεών τους μέχρι την εξεύρεση εργασίας.
•         Απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας της επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού
 Χορήγηση άτοκων κεφαλαίων κίνησης με την εγγύηση του δημοσίου, με μακρόχρονη εξόφληση και περίοδο χάριτος για όσο διαρκεί η κρίση, αποκλειστικά για τις μικρές επιχειρήσεις.
•         Άμεση αύξηση της φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και των υψηλών εισοδημάτων στο 45%. Για να πληρώσουν οι υπαίτιοι της κρίσης.
Και εσείς που µέχρι τώρα πιστέψατε   στα «ψεύτικα τα λόγια τα µεγάλα», για ανάπτυξη και «καυτό χρήµα» στην αγορά, ήρθε η ώρα να µπείτε στον αγώνα. Να κάνετε το µεγάλο βήµα.
Η ανάπτυξη που υπόσχονται είναι για τους «µεγάλους παίχτες».
Η ανάπτυξη που υπόσχονται σηµαίνει ανάπτυξη των κερδών των βιοµηχάνων, των µεγαλεµπόρων, των πολυκαταστηµάτων τύπου ΙΚΕΑ,  ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΤΖΑΜΠΟ, MALL κλπ. 
Σηµαίνει λουκέτα για χιλιάδες αυτοαπασχολούµενους, απελευθέρωση επαγγελµάτων, ανεργία χωρίς καµία προστασία, τσεκούρι στις παροχές Υγείας και Παιδείας, σφαγιασµό δικαιωµάτων, µέχρι την ολική εξαθλίωση των αυτοαπασχολούµενων, των εργαζοµένων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών.
∆εν µας αξίζει τέτοια µίζερη ζωή. 
Θέλουµε να ζούµε µε δουλειά και αξιοπρέπεια. 
Είµαστε η πλειοψηφία. Με εµπιστοσύνη στις δυνάµεις  µας, µε αλληλεγγύη, να οργανώσουµε τον αγώνα µας µε το διπλανό µικροµάγαζο, τα σωµατεία, τις ενώσεις, τις λαϊκές επιτροπές της γειτονιάς.
Μπορούµε να φέρουµε τα πάνω κάτω.

Στις 20 Φλεβάρη όλοι στην Πανελλαδική Απεργία µε τις
ταξικές, αγωνιστικές δυνάµεις, το ΠΑΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.