ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Καζάνι που βράζει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (ΚΟΧ) στην Πιερία από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του προγράμματος εδώ και δυόμιση μήνες

Μόνο το blog μας  είχε τονίσει τους άθλιους όρους των συμβάσεων που υπέγραφαν οι εργαζόμενοι πριν δυόμιση μήνες και δυστυχώς αποδεικνύετε στην πράξη. 
2 σχόλια:


 1. Ηλίας Χατζηπαυλίδης και ενω οι συμβ/χοι δεν εχουν πληρωθη για την εργασια τους εως τωρα ,υπαρχουν ΔΗΜΟΙ που λειτουργουν ως ΔΗΜΙΟΙ με διαρκης εκφοβισμους και συνεχεις αυταρχικες μεθοδους, θελοντας να καλυψουν κατ αρχην την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ως προς τα καθηκοντα και τις υποχρεωσεις τους ως δημοτικοι αρχη,και συμπεριφερονται με εμεσες και αμεσες απειλες στους εργαζομενους. Συγκεκριμενη δημοτικη αρχη απειλησε τους συμβασιουχους πως αν συμετεχουν στις ενδεχομενες κινητοποιησεις θα βρεθουν απεναντι,,,,,ΜΗΠΩΣ κυριε αντιδημαρχε του συγκεκριμενου δημου τα παραλεω;;; το φουσκωνω το θεμα;;;Συμπλευση με τη κυβερνητικη νοοτροπια,,,,αλωστε ο χωρος σας το εχη το θεμα ως παλια του τεχνη, ΣΩΣΤΑ; η μηπως η νοοτροπια δεν ειναι γαλουχιμενη στον προτερω σας βιο ,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιεικώς απαράδεκτες, ανεπίτρεπτες, ανέντιμες τέτοιες συμπεριφορές από τις δημοτικές αρχές.. είναι "ηλίου φαεινότερον" ότι επιδιώκουν μεθοδευμένα την εκμετάλλευση του κάθε εργαζομένου-συμβασιούχου πολίτη και ακολούθως στην ολοκληρωτική καταπάτηση των εργασιακών και συνταγματικών του δικαιωμάτων..

  Ένας/μία εργαζόμενος/η πολίτης δεν απασχολείται, απλά και μόνο, σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της τοπικής αυτοδιοικητικής αρχής ..
  Εργάζεται σε θέση εργασίας που του/της έχει δοθεί, οπότε μέσω αυτής της θέσης (την οποία κατέχει) και των αρμοδιοτήτων που του/της έχουν τεθεί, προσφέρει τις υπηρεσίες του/της για όσους μήνες δύναται να εργαστεί βάση του νέου κανονισμού των συμβάσεων του προγράμματος (ΚΟΧ) κοινωφελούς εργασίας (το οποίο πρόγραμμα μάλλον ελλιπές αποδεικνύεται & χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον ήδη επιβαρυμένο εργασιακό χώρο).

  Ένας/μία εργαζόμενος/η πολίτης εκτός από υποχρεώσεις, επιβάλλεται να έχει και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

  Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να μη θεωρηθούν το λιγότερο ως αντισυνταγματικοί οι όροι που προβλέπονται στις νέες συμβάσεις ..όπως ακριβώς το ίδιο δεν μπορούν να μη θεωρηθούν οι εκβιασμοί ως ένα καλά οργανωμένο ''παιχνίδι'' στις πλάτες των συμβασιούχων-εργαζομένων του δήμου, ώστε να υποκύψουν εν τέλει στα αιτήματα τους...

  Συνεπώς, το όλο σύστημα, μέσα στο οποίο και εκείνοι που ασκούν κάποια πίεση λόγω της όποιας ''πλεονεκτικής'' θέσης θεωρούν ότι βρίσκονται, παρακολουθεί και επεξεργάζεται σταδιακά με τρόπο προκλητικό την διάλυση των εργασιακών σχέσεων,προκαλώντας την δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των εργαζομένων αλλά και των ιδίων των πολιτών της τοπικής αυτοδιοικητικής αρχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.