Kολοκυθάκια στο φούρνο με ντιπ φέτας
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
3 μεγάλα κολοκυθάκια πλυμένα και λεπτοκομμένα σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξηρή ρίγανη
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το ντιπ
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού ξερό βασιλικό
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι νερό
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Τοποθετούμε τα κομμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν όλα πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη φρυγανιά. Βάζουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια μέσα στη φρυγανιά, ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν τα κολοκυθάκια με τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Για να ετοιμάσουμε το ντιπ φέτας, λιώνουμε τη φέτα στο μπλέντερ. Βάζουμε το σκόρδο, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σερβίρετε τα κολοκυθάκια σας απευθείας από το φούρνο όσο είναι ζεστά μαζί με το ντιπ φέτας. Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
3 μεγάλα κολοκυθάκια πλυμένα και λεπτοκομμένα σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξηρή ρίγανη
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το ντιπ
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού ξερό βασιλικό
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι νερό
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Τοποθετούμε τα κομμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν όλα πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη φρυγανιά. Βάζουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια μέσα στη φρυγανιά, ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν τα κολοκυθάκια με τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Για να ετοιμάσουμε το ντιπ φέτας, λιώνουμε τη φέτα στο μπλέντερ. Βάζουμε το σκόρδο, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σερβίρετε τα κολοκυθάκια σας απευθείας από το φούρνο όσο είναι ζεστά μαζί με το ντιπ φέτας. Καλή Όρεξη!