ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΜΕΣΑ 31000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ



ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Άνω κάτω οι υπηρεσίες του δημοσίου και ένα ατελείωτο πέρα δώθε για 31.000 υπαλλήλους του δημοσίου που θα αναγκαστούν μέσα στο 2013
να αλλάξουν υπηρεσία, δουλειά, ζωή και γενικά να μετακινηθούν σε νέες υπηρεσίες με λιγότερες απολαβές ή το χειρότερο να αποχωρήσουν αναγκαστικά από την υπηρεσία τους, βγαίνοντας στην ανεργία ή την υποχρεωτική συνταξιοδότηση με άδηλο, αβέβαιο και δυσμενές μέλλον.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", εκτός από τους 25.000 υπαλλήλους που θα πρέπει να μετακινηθούν το 2013, θα πρέπει να φύγουν άλλοι 11.000 υπάλληλοι το 2014 από τις θέσεις τους.
 
Η αναταραχή αυτή στις δημόσιες υπηρεσίες, καθ' υποταγήν της τρόικας, αλλά και σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη που σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών, δεν θα έχει κανένα δημοσιονομικό όφελος, καθώς στην θέση αυτών που θα φύγουν, θα προσληφθούν άλλοι, με αναλογία ένα προς ένα.
 
Η τρόικα άλλωστε υποχώρησε στο ρητό πέντε φεύγουν ένας έρχεται και δέχτηκε το "ένας φεύγει, ένας ακόμα έρχεται".
 
Ο αρμόδιος υπουργός ωστόσο, δεν θέλησε να δεσμευτεί ως προς τον αριθμό, μετά το Κυβερνητικό Συμβούλιο, επιβεβαίωσε όμως ότι οι 15.000 απολύσεις θα γίνουν άμεσα.
 
Παράλληλα μάλιστα με την απομάκρυνση των επιόρκων θα προχωρήσει το σχέδιο κατάργησης των οργανισμών μέσα στον Μάιο.
 
Όσο για την απομάκρυνση των επιόρκων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει στείλει το πλαίσιο με τις νομοθετικές αλλαγές και τις αναγκαίες ρυθμίσεις στο ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται.
 
Οι ρυθμίσεις προβλέπουν την επιτάχυνση των πειθαρχικών ελέγχων με την απευθείας προσφυγή για οριστική παύση του υπαλλήλου στο ΣτΕ εφόσον ο υπάλληλος έχει ήδη τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά με οριστική παύση.
 
Νέα οργανογράμματα
 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα νέα οργανογράμματα, οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ μειώνονται κατά 50%, του υπουργείου Ανάπτυξης κατά 45% και του υπουργείου Παιδείας κατά 47%.
 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού θα μεταστεγαστεί σε κεντρικό κτίριο, εγκαταλείποντας 11 κτίρια στα οποία στεγάζεται μέχρι σήμερα, ενώ η Γενική Γραμματεία Εσόδων αποκτά μονάδα στρατηγικού σχεδιασμού για καλύτερη εκτέλεση του έργου της.
 
Αντίστοιχα, η δημοσιονομική εξοικονόμηση ήταν της τάξης του 10-15% ενώ όπως παραδέχτηκε ο υπουργός η μείωση του προσωπικού από τις μελέτες αυτές δεν είναι σημαντική.
(Από news247.gr)


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2RPfCF2f8