ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

4ο Agroquality Festival στην Αθήνα


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  19    Απριλίου  2013




                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
                              


Τιμώμενη Περιφέρεια στο 4ο AgroQualityFestival θα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στο 4ο Αgro Quality Festival με ένα περίπτερο 277 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα παρουσιαστούν τοπικά ποιοτικά προϊόντα (ελαιόλαδο-ελιές, κρασιά, όσπρια, οπωροκηπευτικά, βιολογικά, αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αλλαντικά, μέλι, κ.ά.), τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΚΜ και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της ΠΚΜ και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό του περιπτέρου της ΠΚΜ και της συμμετοχής των επιχειρήσεων της ΠΚΜ στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν διασφαλίσει τη φυσική παρουσία  τους για την παρουσίαση των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης (ώρες λειτουργίας: Παρασκευή: 16.00 – 22.00, Σάββατο: 10.00 – 22.00, Κυριακή: 10.00 – 22.00)

Τιμώμενη Περιφέρεια στο 4ο AgroQualityFestival (17-19 Μαΐου 2013) στην Αθήνα θα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από σχετική απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, που αναγνωρίζει στην ΠΚΜ την εξέχουσα θέση που κατέχει στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και την τιμά με ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο.

Στόχος του 4ου Agro Quality Festival, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και θα διεξαχθεί στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, είναι η προβολή και ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης (17-19 Μαΐου 2013).

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ένας από τους κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής μας είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας. Βασική προτεραιότητα στο νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό μας είναι η αποτελεσματική προώθηση της αγροτικής παραγωγής, η ουσιαστική στήριξη και ενθάρρυνση των παραγωγών και των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας και η ανάδειξη της υψηλής ποιότητας και της ανταγωνιστικής αξίας των εκλεκτών παραδοσιακών μας προϊόντων, όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Η εξωστρέφεια και η εξαγωγική δύναμη της πρωτογενούς μας οικονομίας μπορούν και πρέπει να ενδυναμωθούν μέσα από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασίες, όπως το 4ο AgroQualityFestival και για το λόγο αυτό επιλέξαμε να διευκολύνουμε όλες τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και να τους παρέχουμε δωρεάν χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειάς μας για να προβάλουν τα προϊόντα που παράγονται στη γη της Μακεδονίας», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής στήριξης δράσεων για την προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί όλες τις σχετικές επιχειρήσεις εντός των διοικητικών της ορίων που επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο στο περίπτερο της ΠΚΜ να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, το αργότερο έως την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος διαμονής και μετάβασης στη διοργάνωση θα βαρύνει τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.


Οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα πρέπει να αποσταλούν συμπληρωμένες στην ηλεκτρονική διεύθυνση rdo@pkm.gov.gr ή στο fax 2310989348. Για την παροχή περισσότερων πληροφοριών και διευκρινίσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο τηλέφωνο 2351-351-252 (κ. Νικολάου Μιλτιάδη).